anadoluverumelimedya.com

FETÖ silah şirketi satın aldı!

Güney Afrika merkezli ‘News 24’ haber sitesinde Erika Gibson imzasıyla yer alan  haberde, 15 Temmuz darbesinin ardından arananlar listesinde yer alan bazı Türk vatandaşlarının, Güney Afrika hükumetinin bilgisi dışında bir silah imalatçısı firmayı satın aldıkları belirtildi.

Reklam alanı

 

Bülent İbrişim/Avustralya

Haberde ayrıca, Güney Afrika Adalet Bakanı ve Ulusal Konvansiyel Silah Denetimi Komitesi (NCACC) Başkanı Jeff Radebe’nin, News 24’ün kardeş gazetesi Rapport’a verdiği demeçte, hükümetlerinin Milkor adlı silah imalatçısı firmanın Türkler tarafından satın alındığından haberi olmadığını ifade ettiği de yer aldı.

Bakan Radebe idari başkent olan Kuzey Pretoria bölgesinde faaliyet gösteren ve internette reklamları çıkan ‘Milkor Zırhlı Araçlar Firması’nın, tüm silah firmalarının kayıtlı olmak zorunda olduğu NCACC’de kaydını bulamadıklarını söyledi.

FETÖ’CÜLER GÜNEY AFRİKA’YI ÜS EDİNDİLER’

Daha önce Daily Sabah gazetesine konuşan Türkiye’nin eski Güney Afrika Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Kaan Esener, FETÖ Terör Örgütü üyesi oldukları için aranan ve aralarında Vuslat Bayoğlu’nun da bulunduğu bir grubun Güney Afrika’yı merkez edindiklerini söylemişti.

Bu bilgiler ışığında gazetede, ‘Kaçaklar 500 milyon doları Güney Afrika’ya gizlice soktular’ haberi yer aldı. 30 Ocak 2017 günkü gazetede Ali Ünal imzalı yazının başlığı, ‘FETÖ’cüler Güney Afrika’yı üs edindiler’ idi.

2 BİN FETÖ’CÜ GÜNEY AFRİKA’YA KAÇTI

Diplomatik kaynaklara göre, FETÖ üyesi oldukları için haklarında tutuklama kararı olan 2 bine yakın Türk vatandaşı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Güney Afrika’ya kaçtı. Ali Katırcıoğlu, Levent Şenol, Vuslat Bayoğlu ve  Şemsettin Çalışkan’ın önderliğinde FETÖ’cü grup kömür işletmeciliğinden tekstile kadar çeşitli sektörlerde faaliyet yürütüyor. Güney Afrika İş Adamları Derneği çatısı altında para transferi ve kara para aklama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Bu haberin ardından açıklamalar peşpeşe geldi. Güney Afrika Kimlik Belgesi olan Vuslat Bayoğlu’nun bu ülkede çeşitli kömür madeni işleticisi firmaların genel direktörü olduğu açıklandı. Ayrıca kardeşi Serhat Bayoğlu ile Raci Yetiş’in geçen yıl yerli bir firmayla ortak olarak Milkor’u satın alan bir yatırım şirketinin genel müdürleri oldukları da kaydedildi.

GÜNEY AFRİKA ULUSAL SAVCILIK MAKAMI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milkor geçen yıl ayrıca N4/Panzer adlı silah üreticisi firmayı da bünyesine katarak adını Milkor Zırhlı Araçlar olarak değiştirmişti.

Güney Afrika Ulusal Savcılık Makamı Sözcüsü Luvuyo Mfaku, devlete karşı işlenen suçları araştıran öncelikli birimin bu durumdan haberdar olduğunu ve bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Adı açıklanmayan bir Türk diplomatın bu grubun silah üretimindeki varlığının çok ciddi endişelere yol açtığını söylediği de kaydedildi.

VUSLAT BAYOĞLU: MİLKOR’U BEN ALMADIM, KARDEŞİM SATIN ALDI

Bu gelişmelere ilişkin olarak Vuslat Bayoğlu’nun avukatı Emma Sadleir, müvekkilinin Türkiye’de üretilen bu ‘gerçek dışı iddialar’ karşısında şaşırdığını ve kendisinin rapoda yer alan terörist örgütün (FETO) adını hiç duymadığını savundu.

Vuslat Bayoğlu Milkor’u kendisinin değil, kardeşinin satın aldığını söyledi. Ancak Milkor çalışanları, firma devir olduğunda kendilerine firmanın yeni sahibi olarak Vuslat Bayoğlu’nun bir konuşma yaptığını belirttiler.

GÜLEN, GÜNEY AFRİKA’YA KAÇACAK’

Güney Afrika’da 8 okulu bulunan FETÖ bu okullar aracılığıyla ülkede kilit mevkilere kolayca erişebiliyor. Ayrıca Johannesburg’da bulunan ve 10 hektarlık bir alan üzerine kurulan Nizamiye Külliyesi’nde  camiden, okula, süpermarketden özel mezarlığa kadar çok çeşitli yapı ve işletme bulunuyor.

Bir zamanlar Fetullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biri olan Nurettin Veren’in geçtiğimiz yıl TVNET canlı yayınında, Gülenin ‘mekan değişikliği’ mesajı verdiğini ve ‘Güney Afrika’ya, Johannesburg’da daha önce hazırlanan külliyeye gideceğini düşünüyorum’ demişti.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.