anadoluverumelimedya.com

ABD’den, Putin’e ‘köstebek harekatı’

ABD Stratejik Komutanlığı (USSTRATCOM) ve istihbarat merkezleri çok yakında Kongre’nin de resmi onayıyla Rusya’daki, “Siyasi ve askeri öneme sahip yeraltı merkezlerinin konumları ve işlevleri” konusunda araştırmalara başlayacak

Reklam alanı

ABD’NİN KABUSU ‘ÖLÜ EL’ SİSTEMİ

Vzglyad gazetesinin konuya ilişkin görüşlerini aldığı Şanghay İşbirliği Örgütü‘nün fikir babası ve kurucularından emekli Rus General Prof. Leonid İvaşov ise “SSCB Amerikan tehdidiyle karşı karşıya kaldığında Perimetr (ölü el) sistemini yarattık. Söz konusu sistem; emir komuta zincirinin önde gelen liderleri ortadan kalksa bile füzelerin ateşlenme emrini verebilecek komuta merkezlerinin devreye girmesiyle aktif hale geliyor” dedi.

ABD kaynaklı Wired dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, bir Sovyet dönemi ürünü olan Perimetr sistemi çok tehlikeli ve acil durumlarda devreye sokulmak üzere halihazırda pasif bir biçimde bekletiliyor.

Vzglyad gazetesinin haberine göre, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde Başkan ve askeri komuta kademesi için inşa edilmiş yeraltı merkezlerinin yanı sıra Moskova’da ‘15.000 üst düzey görevlinin’ güvenli bir şekilde barınmasını ve faaliyet yürütmesini olanaklı kılacak sığınaklar mevcut.

PUTİN’İN YERALTI KARARGAHI

İddia edilen bütün bu sığınaklar arasında en dikkat çekici olanı şüphesiz Güney Ural dağlarının eteklerindeki Mezhgorie kenti yakınlarında yer alan yüksek güvenlikli bir sığınak; zira, adı medyada sıkça ‘Putin’in sığınağı’ olarak geçiyor.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.