anadoluverumelimedya.com

El Bab ve Trump’ın güvenli bölgeleri

Bülent Esinoğlu / Ulusalkanal

Reklam alanı

Suriye devleti ile terörün sonlandırılması için, ilişki kurmayan siyasi iktidar, geldi geldi EL Bab’da duvara dayandı. Operasyonu sonlandırmak mecburiyetinde kaldı.

Aksi takdirde, önce Bab’a ilerleyen, Suriye ordusu ile daha sonra da, Rusya ile karşı karşıya kalacaktı.

Trump’tan gelecek açıklamaları bekleyen RTE ve siyasi iktidar, Trump’ın güvenlikli bölge açıklaması yapması ile umutları suya düştü.

Amerika’nın Kürt Koridoru kurmaktan hiçbir şekilde vaz geçmediği de, bir kez daha anlaşılmış oldu.

Suriye’nin içinde güvenlikli bölge kurmak demek, terör örgütlerini bölge ülkelerinin üzerine salmak demektir. Bölge ülkelerini özel operasyon güçleri ile terbiye etmek demektir.

Amerika’da yönetimler değişse de, emperyalizmin kurumsal yapısı değişmeyeceğinden, emperyal amaçların değişmeyeceğini bilmek gerekir.

Amerika’nın şimdiye kadar neler yaptığına bakarak, bundan sonra neler yapacağını kestirmek gerekir.

Suriye’de Örtülü Üsleri engellemenin yolu; yol yakınken Suriye devleti ile askeri siyasi anlaşmalar yapmak zorundayız. Bu hem Suriye devletinin toprak bütünlüğü, hem de, Türkiye’nin toprak bütünlüğü için zorunludur.

Rusya, İran ve bölge ülkeleriyle işbirliği içinde olmak artık yeterli değildir. Suriye devleti ile ilişki daha bir önem kazanmıştır. Gerçi başından beri durum buydu, Ancak daha fazla Esad takıntısı Türkiye’ye daha fazla zara verir.

Suriye ordusu ile karşı karşıya gelmemek için Türk ordusu operasyonu durdurdu. Bu iyi bir gelişmedir. Sürdürmek gerekir.

Çünkü Fırat’ın Doğusu daha fazla önem kazanmıştır. Çünkü ilk örtülü Amerikan üssü bu bölgede kurulmaktadır.

İngiltere Başbakanı Terasa May Ankara’da görüşmeler yapmak üzere Türkiye’de olacak. Amerikan elçisi olarak geldiğini bilmek gerek. Amerika adına Sopa ve havuç göstereceği kesindir. İngiltere ve Türkiye arasında ticaret anlaşmaları da getirmiş olabilir. Ancak temel konunun bölge olduğu kesindir. AB’den çıkınca yeni ticaret alanları arıyorlar.

Görünen odur ki, Dünya savaşının ön hazırlıklarını yapıyorlar. Savaşı kendi topraklarında yapmamak için İslam ülkelerinin üzerinde bu işe başlamak niyetindeler.

Bu sebeple tüm İslam ülkelerinin hava sahalarını Amerika tarafında denetlenecek planlar geliştiriyorlar. İlk önce Suriye’den başlamak üzere hava sahalarını kapatma hesabındalar.

Olur, olmaz bilinmez ama Trump’ın Amerikan çıkarlarını sürdürmek için daha acımasız olacağını söyleyebiliriz.

Son SOVYET Başkanı Gorbaçov, Trump üzerinden yenidünya savaşı okuması yapıyor.

Hükümet ve Cumhurbaşkanı’nın acil kodlu uyarıya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Amerika harekete geçmeden, planlarını olgunlaştırmadan, Türkiye’nin Rusya, Suriye ve İran ile yeni tedbirler geliştirmesi gerekmektedir.

Bu kez Suriye devleti mutlaka işin içinde olmalıdır. Çünkü Amerika’nın güvenlikli bölgesi Suriye ve Türkiye’yi doğrudan ilgilendiriyor.

Zaman daralıyor. Hızlı ve kararlı hareket etmek gerek.

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.