anadoluverumelimedya.com

ABD, kara gücü YPG’yi Astana görüşmeleri için konuşturdu: ‘Tanımıyoruz’

Terör örgütü PKK‘nın Suriye kolu YPG, Astana barış görüşmelerinden çıkacak sonuçları tanımayacaklarını söyledi. Astana’ya davet edilmeyen terör örgütü, Arapça internet sitesinden yaptığı açıklamada Astana’ya katılmadıkları için sonuçlarından sorumlu olmadıklarını açıkladı.

Reklam alanı

Terör örgütü YPG açıklamasında “Suriye hükümeti ile muhalifler arasında Türkiye, Rusya ve İran sponsorluğunda Astana toplantısı yapıldı. Suriye’de sorunun derinleşmesine neden olan taraflar, bu sponsorlardır.” ifadeleri kullanıldı.

Terör örgütü YPG, açıklamasında Suriye’nin her bölgesinde ‘federasyon’ yönetim biçimine geçilmesi çağrısını yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Halk Koruma Birlikleri olarak uyguladığımız federasyon projesinin Suriye’nin birliğini nasıl koruduğunu gördük.Birbiriyle savaşan taraflara sesleniyoruz. Suriye’deki sorunları çözmek istiyorsanız bizim tecrübemizden yararlanın.”

ABD ile birlikte çözüm masasının dışında kalan terör örgütü YPG, Astana’dan çıkacak sonuçların sadece katılımcıları bağladığını ileri sürerek şunları ifade etti:

“Bizler Halk Koruma Birlikleri olarak bu konferansa katılmadığımız için Astana toplantısından çıkacak kararlara hiç bir şekilde uymayacağız. Bu toplantıda çıkacak kararlar sadece katılanları bağlar.”

Mehmet Kıvanç / Şam
ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.