anadoluverumelimedya.com

İzmir’de Proje Okul velilerinden eylem: Bu anlayış eğitimi bitirir

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan Cahit Kora Anadolu Lisesi’nin velileri eylem yaparak okul dönüşümlerine ve proje okullara karşı tepkilerini dile getirdi.

Reklam alanı

Okul müdürünün kapıları kilitlemesi üzerine öğrencilerin paydos saatini bekleyen veliler ‘Okuluma Dokunma’ ve ‘Öğretmenime Dokunma’ yazılı dövizler açtı. Veli-Der ve Projeniz Değiliz İnisiyatifi’nin destek verdiği veliler adına basın açıklamasını okuyan veli Nadiye Karlıca, projeyle birlikte eğitimdeki sorunların daha da büyüyeceğini belirterek “Ülkemizde eğitim konusunda ciddiyetle yapılan her araştırma ne yazık ki eğitim-öğretim sistemimizde yıllar içinde giderek artan bir kötüye gidiş ve kalite düşmesi sorunu olduğunu göstermektedir. Bu kötü durumun bir kanıtı da uluslararası PİSA sınav sonuçlarıdır. Sınava giren gençlerimizin, matematik ve fen bilmediği, kendi dilini yani Türkçe okuduğunu anlamada başarısız olduğu görüldü” dedi.

Karlıca okul önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Proje okullarından vakit çok geç olmadan vazgeçilmesi gerekirken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü geçen hafta içinde İzmir’de proje okul sayısının artırılacağını ifade etmiştir. Çocuklarımız, öğrencilerimiz için, ülkemizin aydınlık geleceği için, eğitimde yüz akımız olan bu okullarınn bozulmasına izin vermeyin. Okul iklimini zedeleyecek, öğrenci ve öğretmenin aidiyet duygusunu, sevgisini, sahiplenmesini yok edecek 4 yılda bir öğretmen değiştirme yönetmeliğini geri çekmenizi ve eğitimde kalitenin düşmesine neden olan kararlarınızı iptal etmenizi bekliyoruz. Eğitim sorunları, mutsuz öğrenciler, küskün ve değeri bilinmeyen öğretmenler yaratarak çözülmez. Proje; eğitimin ihtiyaçlarının giderilmesi, öğrenci ve öğretmenini önemseyen, sorunlarını çözen bir eğitim politikası olmalıdır, yeni sorunlar dizisi yaratmak değil. Veliler olarak biz, bu haliyle ‘’Projeniz Değiliz’’ diyoruz, ‘’Projeniz olmayacağız, Fidanlarımızı soldurmayacağız’” dedi.

Eylemin ardından veliler yanlarında getirdikleri çiçek fidelerini dersten çıkan öğrencilere vermek istedi ancak okul yönetimi buna engel olmaya çalıştı. İlk olarak okulun ön kapısını kilitleyen ve öğrencileri arka kapıya yönlendiren idare, veliler arka kapıya yönelince bu uygulamadan vazgeçti.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.