anadoluverumelimedya.com

Gezi Parkı Derneği, Topbaş hakkında suç duyurusunda bulundu

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, yapılan uyarılara karşın Gezi Parkı’ndaki inşaat ve atık malzemelerinin aylardır kaldırılmaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Reklam alanı

Koruma Kurulu ihmali kabul etti

Dernek konuyla ilgili olarak İstanbul 2. No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na da Haziran 2016 tarihinde bir şikâyet başvurusu yapmış ve Kurul Derneği haklı bulmuştu. Kurul yetkililerin yaptığı ihmali kabul etmiş ve Gezi Parkı ile Taksim Meydanı’nda “moloz, taş, kum ve benzeri inşaat malzemesi depolanmamasına” karar vermişti. Bu karara rağmen Büyükşehir yetkilileri Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda yığılı bulunan inşaat malzemelerinin kaldırılması yönünde hiçbir girişimde bulunmamış ve Park kaderine terk edilmişti.

Kültür ve tabiat varlıklarına zarar verme suçu

Dernek de bugün Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 65. Maddesi uyarınca ‘kültür ve tabiat varlığına zarar verme suçu’ işleyen sorumluların tespit edilerek cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 65. Maddesi uyarınca ‘kültür ve tabiat varlığına zarar verme suçu’nu oluşturduğundan sorumluların tespit edilerek cezalandırılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve sair ilgililer hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş olup, Belediye’nin bundan sonra Gezi Parkı’nın temizliğinde ve korunmasında daha hassas davranmasını temenni eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

birgün

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.