anadoluverumelimedya.com

Büyükelçiler Konferansı yarın Ankara’da başlıyor

Yüzlerce büyükelçi katılımıyla Türk Dış Politikası tartışılacak, yol haritası belirlenecek.

Reklam alanı

Dışişleri Bakanlığının merkez ve yurtdışı teşkilatlarında görevli bütün büyükelçilerin katılımıyla yapılan Büyükelçiler Konferansı’nın bu yılki programı 9 Ocak Pazartesi başlıyor.

14 Ocak’a kadar 5 gün sürecek Ankara’daki konferans için hafta başında resmi tören düzenlenecek. Konferans aslında 8 Ocak Pazar günü başlayacaktı. Ancak, Ulusal Kanal’ın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, yurtdışından gelen büyükelçilerin bir kısmı hava muhalefeti nedeniyle henüz Ankara’ya ulaşamadı.

Bu yılki ana teması “2023’e Doğru: Milli Değerler ve Küresel Hedefler” olacak konferansta, Türk Dış Politikasını ilgilendiren olaylar, tecrübeler ışığında gözden geçirilecek. Konferansta, güncel sınama ve fırsatlar görüşülecek, değerlendirmeler yapılacak.

Büyükelçiler konferans kapsamında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecek.

Konferans oturumlarında ise Bakanlar ve bakan yardımcıları büyükelçilere hitap edecek.

FETÖ’yle yurtdışında mücadelenin önemli bir ayağını oluşturan büyükelçiler, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü darbecilerin hedef aldığı Meclis’i de ziyaret edecek.

Konferansın en önemli gündem başlıklarından biri de terörle mücadele olacak.

Önümüzdeki dönemi şekillendirmesi beklenen jeopolitik, siyasi ve ekonomik dinamikler “2023’e Doğru Küresel Eğilimler” adlı panelde mercek altına alınacak.

Konferansın yurtdışından da misafirleri olacak. Bu kapsamda, Avrupa Birliği Dönem Başkanı Malta’nın Dışişleri Bakanı George Vella( Corç Vella) ile Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Lacy Swing (Lesiy Siving) konferansa katılacak.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.