anadoluverumelimedya.com

Suriye’den Türkiye’ye önemli teklif

Suriye Parlamentosu Genel Sekreteri ve Devlet Başkanı Beşar Esad’a en yakın isimlerden biri olan Halit Abbud Türkiye’de yaşanan terör olaylarını değerlendirerek, Türkiye ile istihbarat paylaşımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Abbud, “Terör ateşini söndürmek için teröre maruz kalan bölge hükümetleri arasında güvenlik işbirliği olmalıdır. Hiçbir ülke bu terör ateşini yalnız başına söndüremez. Türkiye, Suriye Irak ve Ürdün’ü vuran terörü durdurmak ve yok etmek ancak bu ülkelerin güvenlik işbirliği ile başarılabilir. Bölge hükümetlerini hedef alan, bölge halklarının varlığına kast eden teröre karşı bir araya gelmeli ve topyekun seferber olmalıdır. Bölge devletlerinin istihbarat işbirliği her zamandan daha elzem oldu. Devletler başka devletlere karşı terörü kullanmaktan imtina etmeli ve bu siyasetin ne derece zararlı olduğunu samimi olarak ifade etmelidir” dedi.

Reklam alanı

SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ

IŞİD gibi terör örgütlerinin içinden Suriye istihbaratına önemli bilgiler geldiğini kaydeden Abbud, Suriye Devlet Televizyonuna şöyle konuştu:

“Suriye’nin güvenlik kurumları, istihbaratı, bu tür şebekelerin içine sızabildi. Türkiye’de yaşananları kimse durduramaz. Sadece bir yolu var. Suriye’nin güvenlik kurumlarıyla işbirliği yapılırsa önüne geçilebilir. Ürdün’de güvenlik güçlerine düzenlenen saldırılara bak. Suriye devleti Ürdün ve Türkiye coğrafyasında yaşanan olaylarla ilgili geniş bilgilere sahip.”

TERÖRÜN ANA KAYNAĞI ABD

Aydınlık’ın haberine göre, Esad’ın en yakın adamlarından olan Abbud bölgedeki terörün ana kaynağının ABD olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’nin altı senedir maruz kaldığı terör savaşı bölge ülkeleri ve dünya için terör ihraç eden bir laboratuvara dönüştü. Maalesef bu duruma gelmemizde bölge hükümetlerinin payı büyüktür. Esad yıllar önce Suriye’ye askeri müdahale ve terör örgütlerine itimat edenlerin bumerang misali terörün kendilerini de vuracağı uyarısını yapmıştı. Bölge ülke ve halklarının varlığını topyekun tehdit eden terör ateşinin tüm devletleri yakacağını öngörmüştü.Bölge ülkeleri Suriye’de yanan ateşi söndürmek için samimi çaba harcamalı. Bilinmeli ki bölgemize dayatılan kaos ve terör hepimizi hedef alıyor. Türkiye, Ürdün, Avrupa ve dünyanın önemli bir bölümünde yakılan terör ateşi Suriye’de yakılan ateşin sirayetidir. Kardeş Türk halkını hedef alan terör Suriye halkını hedef alan terörle aynıdır. Bu terörü besleyen ve idare eden ana kaynak ABD’dir.”

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.