anadoluverumelimedya.com

Obama’yı, Putin’i, Kralı 563 milyona ağırlamışız

CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu faturaya tesadüfen ulaştığını belirterek, “Sorduk ama hesabını veremediler. Maliye Bakanlığı’nın buna müdahil olması lazım” dedi

Reklam alanı

Antalya’da 15-16 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen G20 zirve toplantısı için devletin bütçesinden tam 563 milyon lira harcandığı ortaya çıktı.
G20 Liderler Zirvesi’ne 19 ülke hükümet ve devlet başkanı ile beraberlerinde kalabalık heyetler katılmıştı. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, G20’nin faturasına ilişkin rakamlara Dışişleri Bakanlığı’nın kesin hesapları içerisinde tesadüfen ulaştığını söyledi. Kuşoğlu, şunları kaydetti: “G20’nin maliyeti, anormal bir rakam. Tam 563 milyon lira. Suudi Kralı otel kapattı ama kendi parasıyla. Japonlar da kendi parasıyla kaldı. Bin dolarlık odalarda kalsalar üç gün ve bin kişi kalsa, 3 milyon dolar yapar, 10 milyon dolar olsun, 20 milyon dolar olsun… Ama tam 563 milyon lira, 200 milyon dolara yakın… Böyle bir maliyet olabilir mi? Sorduk, hesabını veremediler. Buna Maliye Bakanlığı’nın müdahil olması lazım. Böyle anormal bir toplantı gideri olmaz.”

BAKANLIK: ASLINDA 409 MİLYON

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise G20’yle ilgili yapılan harcamaların tutarının yaklaşık 409 milyon lira olduğunu bildirdi ve Kuşoğlu’na “Dışişleri Bakanlığı 263 milyon lira, Emniyet 67 milyon, Çalışma Bakanlığı 1.8 milyon, Ekonomi Bakanlığı 850 bin lira, Kültür Bakanlığı da 75 milyon lira harcamış.
14vekil20cm

Yol ve sinyalizasyon çalışmaları, cadde düzenlemesi, aydınlatması gibi kalıcı yatırım harcamaları da yapılmış” cevabını verdi. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı zirveye katılan 19 lider arasında Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel, Suudi Kralı Salman da katılmıştı.

asikurtlar

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.