anadoluverumelimedya.com

Bilal davası Avrupa’ya taşındı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) TÜRGEV’e verilen kamu arazileri hakkında sürdürdüğü hukuk mücadelesini Avrupa’ya taşıdı.

Reklam alanı

HKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları Sümeyye Erdoğan’ın ve Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu vakıf için ilk başvurusunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmıştı. Başsavcılık başvuruyu “işlemden kaldırma kararı” vermişti.

Bunun üzerine HKP şikayetini Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru üzerinden iletmişti. AYM de başvuruyu “kişi bakımından yetkisizlik” gerekçesiyle reddetmişti.

Parti Türkiye’deki iç hukuk yollarının tükenmesinin ardında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.

HKP yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

09.11.2016 tarihli başvurumuzda daha önce Konya’da da benzer bir suç duyurusunda bulunduğumuzu; Konya Valiliği’nin bu suç duyurusuna karşılık olarak TÜRGEV’den 5 bin TL. Ecr-i Misil bedeli alınmasına karar verdiğini, ancak İstanbul’daki suç duyurularımıza karşın “İşlemden Kaldırma Kararı” verildiğini, bunun da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin Etkili Başvuru Hakkını (m.13), Adil Yargılanma Hakkının (m.6) ve Dernek Kurma ve Toplantı Özgürlüğü (m.11) maddelerinin ihlali anlamına geldiğini belirttik.

Ayrıca başvuruda “…Milyonlarca vatandaşı açlık ve yoksulluk sınırları altında yaşayan bir ülkede tüm vatandaşları ilgilendiren ve akıllara sığmayan yolsuzlukların yapıldığı ve ülke ekonomisini ciddi şekilde etkilediği iddia edilen bir olayda müvekkil Parti üyelerinin de zarar gördüğü aşikardır. Nitekim müvekkil parti üyeleri ağırlıklı olarak işçi, emekçi insanlardan oluş” tuğundan bahisle Anayasa Mahkemesi’nin “kişi yönünden yetkisizlik” kararını çürüttük.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.