anadoluverumelimedya.com

Büyükelçiler derhal ‘persona non grata’ ilan edilmelidir!

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Em. Tüma. Soner Polat, HDP’nin meclisteki grup toplantısına Belçika, Avusturya ve Lüksemburg Büyükelçileri, Finlandiya, Avusturya ve İspanya müsteşarları, Yunanistan ve Almanya Başkatipleri ile AB Türkiye Delegasyonu da dahil olmak üzere toplam 38 diplomatın katılması ve tutuklu milletvekillerinin sıralarına oturması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Reklam alanı

Soner Polat’ın açıklamaları şu şekilde:

Bugün HDP’nin meclisteki grup toplantısına Belçika, Avusturya ve Lüksemburg Büyükelçileri, Finlandiya, Avusturya ve İspanya müsteşarları, Yunanistan ve Almanya Başkatipleri ile AB Türkiye Delegasyonu da dahil olmak üzere toplam 38 diplomatın katılması ve tutuklu milletvekillerinin sıralarına oturması her türlü diplomatik kural ve teamüle aykırıdır.

Büyükelçiler ve büyükelçi mensupları kendi görev alanlarının dışına çıkarak Türkiye’nin iç politik meselelerine doğrudan müdahil olmuşlarıdır.

Türkiye hiçbir devlet ve uluslararası ittifakın dayatmalarını ve küstah tavırlarını kabul etmeyecek bağımsız, hür ve büyük bir devlettir. Büyükelçilik görev alanı dışına çıkan ve aynı zamanda terör örgütünün temsilcisi bir siyasi parti lehinde aktif siyasetin içine giren diplomatik misyon temsilcilerinin tamamı hiç vakit geçirilmeden persona non grata (istenmeyen adam) ilan edilmelidir.

Belçika mahkemesinin PKK terör değil silahlı mücadele yapıyor kararından sonra kabul edilemeyecek bu davranış bardağı taşırmıştır. Türkiye’nin hiçbir ülke ve uluslararası topluluğunun çarpık, haksız, önyargılı görüş ve nasihatına ihtiyacı yoktur.

ilkkurşun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.