anadoluverumelimedya.com

AB Bakanı Çelik, Mogherini ile görüştü

AB Bakanı Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşerek, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmaları ve bazılarının tutuklanmalarına ilişkin gelişmeler hakkında Türkiye’nin hassasiyetlerini iletti. Çelik, görüşmede, AB’nin terör örgütü PKK’nın propagandasına alet olmamasını, eksik bilgiyle tek tarafılı çağrı yapmak yerine dengeli açıklamalar yapmalarını beklediklerini de vurguladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile telefonda görüştü. AB Bakanı Ömer Çelik ayrıca, AB Dönem Başkanı Slovakya‘nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova’yı AB Bakanlığı’nda kabul etti.

Reklam alanı

Bakan Çelik, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmaları ve bazılarının tutuklanmalarına ilişkin son gelişmeler hakkındaki hassasiyetlerini muhataplarıyla paylaştı.

Bakan Çelik, halkın iradesiyle seçilenlere saygının demokratik yaklaşımlarının temeli olduğunu ancak, ‘teröre, şiddete ve silahlı eylemlere destek olanların seçilmişlik zırhına sığınarak, yargı sistemini tanımama ve her türlü hukuksuzluğu işleme hakkına da sahip olamayacaklarını’ belirtti.

‘GÜÇLÜ VE YAPICI DİYALOG OLMAK İSTERİZ’

Bakan Çelik, ortak değerler olan hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları alanlarında Türkiye ve AB’nin daha güçlü dayanışma ve işbirliği içinde olması gerektiği görüşünde olduklarını, bu alanlarda AB ile her zaman güçlü ve yapıcı diyalog içinde olmak istediklerini de vurguladı.

Bakan Çelik, HDP’li milletvekillerinin 3 kere ifade vermek üzere savcılığa davet edildikleri halde, davete icabet etmediklerini, dokunulmazlıkları kaldırılan diğer tüm liderlerin ve milletvekillerinin ifade verdiklerini, ancak HDP’nin bu konuyu ‘PKK adına siyasi propagandaya dönüştürmek istediğini’, AB tarafından yapılan açıklamaları da bu amaçla kullandıklarını söyledi.

hürriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.