anadoluverumelimedya.com

“Gökçek’ler için hesap zamanı”

BirGün | Ankara

Reklam alanı

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Osman Gökçek’in Ankara Ticaret Odası Başkanlığı’na (ATO) adaylığının akıllara pek çok soruyu getirdiğini belirterek, istifa eden Başkan Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerinin Gülen Yapılanması operasyonu yapılacağı tehdidi ile istifaya zorlanıp zorlanmadıklarını sordu.

İki oğlu ve iki torunu Gülen Yapılanması’nın okullarında okuyan Gökçek’in ilişkilerinin hesabını vermesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Ankara 25 yıldır Melih Gökçek tarafından bir derebeylik düzeni içinde yönetilmektedir. Gökçekler Ankara’da adeta ‘aile boyu başkan’ durumunda. Ancak artık derebeylik dönemi bitti. Gökçekler için hasat dönemi sona erdi, şimdi hesap zamanı. Artık cemaat ile birlikte yürüdükleri yolun sonuna geldiler” dedi.

ATO’da olağanüstü olaylar yaşandığını, 27 Ekim’de ATO Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki 8 yönetim kurulu üyesinin görevlerinden istifaları sonucu ATO yönetiminin düştüğünü anımsatan Yılmaz, “Bezci’nin ‘FETÖ/PDY operasyonu yaparız’ tehdidiyle istifaya zorlandığı iddiası basında yer almıştır. Bu iddia kaçınılmaz şekilde diğer yönetim kurulu üyelerinin de benzer bir tehdide muhatap olup olmadıkları sorusunu akla getirmektedir. Yine istifanın hemen ardından Osman Gökçek’in adaylığını açıklaması, bu istifanın ve beraberindeki adaylığın planlanmış olup olmadığı sorularını da akla getirmektedir. Bu soruların yanıtlanması, şüphelerin giderilmesi kamuoyunun hakkıdır. Kamuoyu öğrenmek istiyor, gerçekten istifa eden başkan ve yönetim kurulu üyeleri FETÖ operasyonu yapılacağı tehdidi ile istifaya zorlanmış mıdır? İstifalarında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın veya başka bir kişinin ya da kurumun kendilerine işleri ile ilgili bir taahhüdü veya tehdidi olmuş mudur?” diye sordu.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.