anadoluverumelimedya.com

Seçimlerin kaldırılmasına İrgil’den çok sert tepki

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, rektörlük seçimlerinin kaldırılmasıyla ilgili, “Bu OHAL fırsatçılığıdır, dayatmadır. ‘Ne diktatörlüğü’ diyenlerin yüzüne haykırmak isterim, beyler hepiniz korkaksınız” değerlendirmesinde bulundu.

İrgil yaptığı açıklamada, 676 Sayılı KHK ile rektörlük seçimleri kaldırılmasına sert tepki gösterdi. İrgil, “İki ay önce bu düzenlemeyi önergeyle getirdiklerinde Meclis’ten geçiremediler. O günkü tavrımız neyse yarın da tavrımız aynı olacağı için rektörlük seçimlerinin kaldırılması KHK ile saraydan dayatıldı” dedi.

Reklam alanı

“ÜNİVERSİTELERE DARBE”

Seçimlerin kaldırılıp üniversite rektörlerinin doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanmasının demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını ifade eden İrgil, “Bu üniversitelere darbedir. Belli ki iktidar 29 Ekim gecesi bu darbe ve akademisyenlerin ihracını içeren KHK’larla Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamış oldu” dedi.

Bu düzenleme ile üniversitelerin özerkliğinin sona erdiğini kaydeden İrgil, “Bu düzenleme yanlıştır, ortaçağ karanlığına sürüklenmek demektir. Geleceğimiz için, çocuklarımız için son derece endişeliyim. Bu iktidar, aydınlığın geçmesini engelleyecek kalın duvarları günbegün yükseltiyor. En korkutucu olan ise sorgulamadan, talimat gereği yapıyor, sorgulayanları ise hain ilan ediyor” dedi.

İrgil, “Biz seçimle iş başına geldik, bizi millet seçti’ cümlesini nereye koyacağız bu durumda?  Milletini dinleyen, ‘Milletim ne derse onu yaparım’ diyenlerin milletinin bütün kesimlerini dinlemesi gerekmez mi? Bu millet sadece ‘İdam isteriz’ diyenlerden oluşmuyor. ‘İdama hayır’ diyenler de bu milletten. Bu millet sadece iktidar partisine oy verenlerden oluşmuyor. İktidar partisinin ve onun kurucusunun bu ülkeyi karanlığa götürdüğünü ve uygulamalardaki yanlışlıkları söyleyenler de bu milletten” değlerlendirmesinde bulundu.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.