anadoluverumelimedya.com

Emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök konuştu

FETÖ’cü darbe girişimine ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu önemli kişileri dinlemeye devam ediyor. Komisyonda Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök sunum yaptı. Özkök, Nurculuğu 1957 yılında, FETÖ’yü ise Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunda fark ettiğini söyledi. Eski Genelkurmay Başkanı, “2004 yılında MGK’da hükümeti uyardık, fazla bir şey yapıldığını görmedik. Biz harp okulundayken namaz kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik. Ben de inançlı bir insan olduğumu hiçbir zaman saklamadım; onun için de başıma çok sıkıntılar geldi. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir. O ayrı, o ayrı.” dedi.

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini araştıran Meclis Komisyonu, önemli kişilerin bilgilerine başvuruyor.

Reklam alanı

Bu kapsamda komisyonda şu anda Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök dinleniyor.

20 dakika süren bir sunum yapan Özkök, Nurculuğu 1957 yılında, FETÖ’yü ise Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunda fark ettiğini öne sürdü. Özkök, “Yıllardır TSK’ya sızmak istediler, biz farkındaydık ama kaynağına inemedik” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün planlı olarak TSK’ya nüfus ettiğini söyleyen Özkök, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un görevdeyken kendisine FETÖ’cülerin listesini verdiği iddialarını da yalandı.

Darbe girişimin hain ve beklenilmeyen bir saldırı olduğunu söyleyen Özkök TSK’nın irticaya karşı da soğuk davrandığını ifade etti. 2004 yılında hükümeti Mİlli Güvenlik Kurulu’nda FETÖ’ya karşı uyardıklarını belirten Özkök, ancak fazla birşey yapıldığını görmediklerini söyledi.

Dinlenecek isimler arasında, eski CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan ile gazeteci Nevzat Bayhan da yer alıyor.

Dün, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, 3 saat 40 dakika süren bir sunum yaptı. Darbe hareketliliğini ilk İstanbul İl Emniyet Müdürü’nden öğrendiğini söyleyen Dündar,“Kalkışma gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü” iddialarını yalanladı. Dündar, emir subayının kaçak olduğunu da ilk kez açıkladı.

Komisyonda sunum yapan bir diğer isim ise eski İçişleri Bakanı Efkan Ala oldu. Kendisine yönelik sorulara gergin yanıt vermesi dikkat çeken Ala, darbe girişiminin nedenini yönetim sistemine bağladı. Sık sık Sistem değişikliği vurgusu yapan Ala, FETÖ’yü araştırma komisyonunu başkanlık propagandasına çevirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda da 667 Sayılı OHAL kararnamesi de kabul edildi. Bugün de Genel Kurul’da, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.