anadoluverumelimedya.com

AKP’nin Başkanlık hayali başlamadan bitmeye mahkûmdur!

Mehmet Bedri Gültekin / Ulusalkanal

Reklam alanı

AKP daha önce birkaç sefer teşebbüs ettiği ama başaramadığı Başkanlık Sistemini yeniden ısıtıyor.

Meclis’teki muhalefetin içler acısı hali AKP’yi cesaretlendirmiştir. Ama AKP’nin hesaba katmadığı kocaman bir gerçek var.

AKP’nin karşısındaki gerçek muhalefet Meclis içinde değil, Meclis dışındadır. Son bir yılın önemli bütün gelişmeleri bu gerçeği tekrar tekrar kanıtlamıştır.

Vatan Savaşı’nda doğru ve kararlı tavır, Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması, Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesi yolundaki çabalar, bütün bu konularda iktidar Partisinden daha tutarlı tavırlar alarak sonuçta, iktidarı da olumlu yönde bazı adımlar atmak zorunda bırakan muhalefet, Meclis içinde değil dışındaydı.

AKP iki kez halktan gereken cevabı aldı, gene alacaktır!

AKP, 2012 ve 2013 yılları boyunca Meclis’teki diğer üç Parti ile yeni bir Anayasa yapmaya soyundu. İki yıllık çabanın sonucu “hüsran” oldu. AKP’li Cemil Çiçek, “Halkta yeni Anayasa konusunda bir talep yaratamadık” diyerek yenilgilerini itiraf etti.

1 Kasım seçimlerinde aldığı sonuçtan cesaret alan AKP, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi için bir kez daha harekete geçti. Ama mecliste kurulan Anayasa masası çok geçmeden devrildi.

Vatan Partisi, iki seferinde de halkı harekete geçirerek “Milli Anayasa” mevzisinde halk hareketini örgütledi ve AKP’yi geri adım atmak zorunda bıraktı.

Şimdi AKP, bir kez daha şansını deniyor. Ama gene başarısızlığa uğrayacaktır.

Milleti bölmeye kalkan milletin ayağı altında kalır!

Çünkü AKP’nin başkanlık sistemini öngören Anayasa değişikliği girişimi, Milletimizi birleştirmemekte, tam tersine bölmektedir.

Oysa bugün Türkiye’nin en büyük ihtiyacı, milletimizin birliğidir. Türkiye, ancak bütün bir millet olarak sımsıkı birleşerek alt edebileceği tehditlerle karşı karşıyadır.

Türkiye 14 aydan beri, arkasında ABD emperyalizminin olduğu bölücü teröre karşı “Vatan Savaşı” vermektedir.

Suriye sahasında şu anda ABD ile namlu namluyayız.

FETÖ, IŞİD vb dinci terör örgütleri; milletimizin birliğini, Vatanımızın bütünlüğünü hedef almışlardır ve 15 Temmuz’dan sonra da yobaz tehdit bitmemiştir, devam etmektedir.

Son günlerde ise Türkiye’yi ekonomik bakımdan çökertmek için düğmeye basıldığını gösteren çok sayıda gelişme yaşanıyor.

Bu koşullarda milletimizi bölen ve birbirine düşüren politikalar sadece ve sadece düşmana yarar. Bu gerçek başta AKP’ye oy veren yurttaşlar olmak üzere milletimizin çok değişik kesimleri tarafından kavranmaktadır

Onun için Başkanlık sistemi hayali, başlamadan bitmeye mahkûm bir girişim olarak kalacaktır.

Onun için AKP, kaldırdığı  “Başkanlık sistemi” taşını bir kez daha ayağına düşürecektir.

Mehmet Bedri Gültekin

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.