anadoluverumelimedya.com

Anıtkabir’e çocuk parkından sonra halı saha yapıldı

Özlem Akarsu Çelik  / gazeteduvar

Reklam alanı

Çocuk parkından sonra Anıtkabir yerleşkesine şimdi de halı saha yapıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya Anıtkabir çevresinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Fevzi Çakmak Caddesi’nden görünen halı saha tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: ”Bu nasıl bir saygısızlık. Bu halı sahada oradan ya kalkacak ya kalkacak!” dedi.

‘ANITKABİR NE BİR OYUN ALANI NE DE FUTBOL SAHASIDIR’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın açıklaması şöyle:

“Anıtkabir yerleşkesinin her bir metrekaresine yapılan her şey özenle yapılmak zorundadır. Orası askerin futbol oynayacağı yer değil. Anıtkabir Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir’in nasıl bir yer olduğunun farkında mıdır!”

“Çocuk parkı ile yaşanan süreçten anlaşılan Genelkurmay Başkanlığı ve Anıtkabir Komutanlığı ders çıkartmamış. Simgesel ve tarihsel bir mekan olan Anıtkabir’de asker futbol oynasın diye halı saha mı yapılır. Anıtkabir yerleşkesindeki bu densiz  hareketler Türkiye halkının değerleriyle dalga geçmektir. Bu artık saygısızlığın  dik alasıdır. Çocuk parkı nasıl kaldırıldıysa bu halı sahada öyle kalkacak. Anıtkabir ne  bir oyun alanı ne de futbol sahasıdır. Damarımıza basmadan bu halı sahayı bir an evvel ya kaldırın, ya kaldırın”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya da ”Anıtkabir’in saygı ve anı mekanı olan niteliği ve değeri hiçbir absürt müdahaleye açık değildir. Anıtkabir, anı mekânıdır, saygı mekânıdır. İlgililerle görüştüğümüzde askerler futbol oynasın diye 1-2 aydır başladı dedi. Bu ucubeyi de kaldıracaklar,başka yolu yok, suç duyurusunda bulunacağız. Artık çok oluyorlar ” dedi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.