anadoluverumelimedya.com

“Reis kimdir?”e soruşturma açılıyor

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ”Reis kimdir? Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsun? Hangi gazete ve köşe yazarlarını takip ediyorsun?” gibi soruların yöneltildiği öğretmen adaylığı mülakat sınavı için inceleme yapılacağını açıkladı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu sınavı ve sorularla ilgili kaygıları, şikayet mektupları ile birlikte AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’ya iletti. Özel ”Eskiden abisi olan, eskiden cemaat evinden ablası olan sınavı kazanıyordu, şimdi Reisi sevenler… Yüzlerce şikayet aldık” dedi ve şunları söyledi:

Reklam alanı

BOYUMUZUN BORCU

Mülakatta, ‘Oruç tutuyor musun?, Reis kimdir? Gezi olayları için ne düşünüyorsun? Ezanın Kürtçe okunması için ne düşünüyorsun? Hangi gazete ve köşe yazarlarını takip ediyorsun? Hangi dershaneye gittin? Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz sürecini değerlendirir misin? Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun?’ gibi sorular sorulmuş. Çocuklar mezhepleri, etnisiteleri, dünya görüşleri sorgulanırken vicdanla cüzdanları arasında, gelecek kaygılarıyla devlet memuru olurken yalan söyleyip söylememe arasında sıkışıyorlar, böyle bir devlet inşa ediyorsunuz” dedi.

AKP’li Bostancı ise,” Elbette o şikâyetleri takip etmek de iktidarın boynunun borcudur. Böyle keyfî sorular varsa, kim sormuşsa bunun takibatını devlet yapacaktır. Burada hakkaniyet esaslı bir yaklaşımı tahkim etmek ve bunun takipçisi olmak hepimizin boynunun borcu. Kim ne demiş, ne tür sorular sorulmuş, bunlara ilişkin durumun anlaşılması bakımından gereken incelemenin yapılmasını talep edeceğim” açıklaması yaptı.

yeniçağ

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.