anadoluverumelimedya.com

Bu Davanın Takipçisi Olacağız!

Maslak’ta hemşirelik yapan Ayşe Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste saldırıya uğradı. Saldırgan Abdullah Çakıroğlu, otobüsün arka tarafında ayakta duran hemşireye giydiği şorttan dolayı sözlü sataşmada bulundu. İddiaya göre belediye otobüsünün içinde ‘Şort giyenler ölmeli’ diye bağıran saldırgan, daha sonra otobüsün içerisinde bulunan demirlere tutunarak genç kadının yüzünü tekmeledi.

Reklam alanı

Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Saldırganın adliye çıkışında söyledikleri ise toplumun geniş bir kesimince tepkiyle karşılandı. Abdullah Çakıroğlu; “Arkadaşlar herşey kontrol altında.. Sıkıntı yok gerekli izahatları yapacağım.. Vandalların saldırısına uğradım.. 20 tane solcu terörist bana saldırdı.. Her şey islam hukukuna göre oldu..” dedi.
Bu tip haberlere aşinayız. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bu olay, kadına yönelik saldırıların ilki değil. Toplumu kin ve nefret iklimine sürükleyen, kadını erkekten zayıf gören, cumhuriyet devrimine ve laikliğe darbe vuran herkes bu olayın sorumlusudur. Pervasızlaşan gericilik yaşamın her alanında ve anında kadına saldırmak için onlarca neden bulunabilir, yeter ki kadın evden dışarı çıkmasın! Herhangi bir sebeple hiç tanımadığı bir kadını tekme tokat dövebilir, çünkü sadece ‘erkek’ olarak doğduğu için bütün kadınlardan üstün ve güçlüdür. O gücü elbette ki ‘şeriat’ adına kullanacaktır!
Bu olay ile bir kez daha görüyoruz ki toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadın-erkek eşitliğinin inşa edilmesi görevi önümüzde durmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ancak bağımsız, özgür, laik bir Türkiye’de insanı merkez alan bir düzenle mümkündür. O düzende;
Kadınlar hiçbir sebeple dayak yemeyecek, tehdit edilmeyecek, öldürülmeyecek. Kadına şiddet son bulacak!

Kadınlar ve çocuklar taciz, tecavüz mağduru olmayacak!

Kadınların adı, öldürüldüğünde ezberlenmeyecek. Kadınlar bilimde, sanatta, sporda, çalışma hayatında ürettikleriyle ve başarılarıyla tanınacak!

Bizler bu düzeni kurmak için cumhuriyet devrimleri ışığında mücadele edeceğiz. Her fırsatta kadını aşağılayan kara, yobaz zihniyetin karşısında duracağız. Türkiye’de cumhuriyet hukuku dışında hiçbir hukukun geçerli olmayacağını göstereceğiz. Bu davanın takipçisi olacağız.

tgb.gen.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.