anadoluverumelimedya.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bu tarz açıklamalara ihtiyatlı yaklaşıyoruz

”Türkiye’nin ajandasında Rakka operasyonu yok. ” Açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. Türkiye’nin PYD’nin Rakka’ya girmesine izin vermeyeceği mesajını veren Kalın, Amerika’dan gelen “PYD Fırat’ın doğusuna geçti” açıklamalarına da ihtiyatla yaklaştıklarını vurguladı.

“Rakka’yla ilgili askeri bir planlama yok” dedi, Amerika ile gerginliği tırmandıran PYD’ye ilişkin Türkiye’nin kırmızı çizgilerini yineledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın terörle mücadeleye ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Reklam alanı

IŞİD’in başkenti olarak belirtilen Suriye’nin Rakka kentine yönelik operasyon iddialarına kapıları kapatan Kalın “Şu anda bizim Rakka’ya yönelik bir askeri planlamamız yok” dedi. Hedefin El Bab olduğu mesajını veren Kalın, “El Bab’ta belli bir DAİŞ konsantrasyonu var ve belli bir sayıya ulaştılar. O yüzden daha kapsamlı ve dikkatli bir plan hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Türkiye’nin Amerika’nın kara gücü PYD’ye dönük kırmızı çizgilerini hatırlattı. Kalın, “Biz daha önce de aynı tutumu sergiledik. Münbiç’in DAİŞ’ten temizlenmesine destek olduk. Operasyonlarına katılmadık ama prensip olarak destek verdiğimizi söyledik. Bir şartımız vardı, PYD oraya girmeyecek ve orada kalmayacak. Aynı şey Rakka için de geçerli” dedi.

Habertürk Gazetesi’ne konuşan Kalın, PYD’nin Fırat’ın doğusuna geçtiğine yönelik açıklama yapan Amerika’ya da mesaj verdi, bu tarz açıklamalara ihtiyatlı yaklaştıklarını belirtti.

Suriye’de önümüzdeki süreçte kim ne rol alacak? sorusuna “Suriyelilerin kendi geleceklerine kendilerinin karar vermesini sağlamak lazım” yanıtını verdi Kalın. “Bizim birinci önceliğimiz çatışmaların durması” diye konuştu.

Kalın Amerikan İsrail koridorunu kesen Fırat Kalkanı harekatına ilişkin de bölgedeki dengelerin değiştiğini söyledi. Kalın, “YPG efsanesi çötü” dedi.

Rusya ile ilişkileri geliştirmenin olumlu bir adım olduğunu söyleyen Kalın “Yoksa bugün Suriye’deki operasyonları yürütmemiz ve oraya yardım göndermemiz mümkün olmayabilirdi” diye konuştu.

Türkiye’nin güvenli bölge talebini hatırlatan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın böylece mülttecilerin Türkiye’den evlerine dönebileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.