anadoluverumelimedya.com

MORRİS Şinasi Çocuk Hastanesi bahçesindeki ağaçların kesilmesi vatandaşın tepkisini çekti

MORRİS Şinasi Çocuk Hastanesi bahçesindeki ağaçların kesilmesi vatandaşın tepkisini çekti. Manisa’da Morris Şinasi Hastanesi bahçesindeki, aralarında en az 50 yıllık çam ağaçlarının da olduğu onlarca ağaç hafta sonu sakinliğinden faydalanılarak sessiz sedasız katledildi. Ağaçların kesilmesi ile ortaya çıkacak alana sağlık müdürlüğü yapılacağı öğrenildi. Hepsi yetişkin ve sağlıklı olan ağaçların kesilmesine halk tepki gösterdi.

Ağaçların kesilmesine başta Manisa Valiliği olmak üzere ilgili belediyelerin sessiz kalması halkın tepkisini çekti. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Morris Şinasi Çocuk Hastanesi bahçesindeki ağaçların kesilmesi tepki çekti. Hastanenin bahçesinde bulunan çam ağaçlarının kesildiğini gören vatandaşlar duruma tepki gösterirken ağaçların yeni yapılacak il sağlık müdürlüğü binası için kesildiği öğrenildi.

Reklam alanı

100 YILLIK ÇAM AĞAÇLARINA KIYDILAR
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Morris Şinasi Çocuk Hastanesi bahçesi arasında kalan bölüme yapılacak yeni il sağlık müdürlüğü binası için yaklaşık 30 ile 40 adet ağaç kesildi. Kesilen ağaçların çoğunun çam ağacı olduğu gözlenirken; bu ağaçların yarısının yaklaşık 100 yıllık ağaçlar olduğu gözlerden kaçmadı.

NEDEN HAFTA SONU KESİLDİ?
Hastane bahçesindeki ağaç kesiminin cumartesi ve Pazar günü yapılması da dikkatlerden kaçmazken, yapılan katliam niteliğindeki kesimin, halktan gelen tepkileri azaltmak için olduğu tahmin ediliyor. Bilindiği gibi İl Halk Sağlığı Müdürlüğü hafta sonu tatile giriyor, Morris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde de hafta sonu olması dolayısıyla yoğunluk azalıyor.

BİR YANDAN AĞAÇ DİKERKEN BİR YANDAN KESİYORUZ
Öte yandan daha birkaç gün önce Manisa Valiliği’ni ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü adına hatıra ormanı oluşturulacağı bilgisi verildi. Ancak bu haberin üzerinden bir hafta bile geçmeden hastane bahçesinde ağaçların kesilmesi ‘Manisalı yetkililer kendileriyle çelişiyor’ yorumlarına neden oldu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN OKSİJEN KAYNAĞI KESİLİR Mİ?
Yapılacak olan il sağlık müdürlüğü binası için ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar, “Sağlık müdürlüğü yapılacak diye sağlık kaynağı ağaçlar kesilir mi?” demekten kendilerini alamadı.

YETKİLİLERE SORUYORUZ
Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, telefonla aradığımız, ancak ulaşamadığımız İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan’a ve diğer yetkililere soruyoruz:

*Bu katliamın sorumlusu kim?
*Bu katliama kim izin verdi?
*Sağlık Müdürlüğü yapacak başka yer yok muydu?
*Milletvekilleri buna sessiz mi kalacak?
*Manisa Valiliği ve ilçe belediyelerinin bundan haberi var mı?
*Yunusemre Belediyesi bu ağaç katliamına neden seyirci kaldı?
*Ağaçlar kesilebilir izni alındı mı?

kuzeyormanları

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.