anadoluverumelimedya.com

ABD’ye yanıt: Türkiye PYD ve IŞİD’i vurdu

Ankara, Suriye’de Türkiye’nin güney sınırında hayata geçirilen “Kürt kuşağı”na karşı harekete geçti. Bu çerçevede, Menbiç’in kuzeyindeki PYD-YPG mevzileri, Cerablus’ta ise IŞİD mevzileri TSK tarafından Türkiye tarafındaki obüslerle vuruldu.

Reklam alanı

Bombardıman, Türkiye’nin güney sınırında PYD-YPG ağırlıklı grupların Menbiç’ten sonra Cerablus’a yönelik operasyonlarına karşı attığı ilk adım oldu.

HEDEF: PKK’DAN ÖNCE CERABLUS’U ALMAK
Ankara, Suriye sınırında Türkiye’yi güneyden kuşatacak “Kürt koridorunun” tamamlanmasının önündeki son engel olarak Cerablus’u görüyor.
Suriye sınırındaki stratejik öneme sahip Menbiç’i ele geçiren PYD-YPG, bir sonraki hedefin Cerablus olduğunu açıklamıştı. İşte bu açıklama, Türkiye’yi de harekete geçirdi. Plan, sınırda “Kürt koridoru” önündeki son “kale” olan Cerablus’un, PYD-YPG güçlerinden önce IŞİD’den alınması.

Türkiye’nin Rusya ile vardığı uzlaşmanın ardından, Ankara’nın Suriye’de daha aktif olması bekleniyordu. Cerablus operasyonunun Türkiye’nin Suriye’deki etkinliğini arttırmak için ilk adımı olacağı ifade ediliyor.

PYD’YE “MENBİÇ’TE OLDU-BİTTİYE İZİN VERİLMEZ” MESAJI
TSK, Cerablus’ta IŞİD mevzilerine yönelik obüs saldırısının bir benzerini ise, Menbiç’in kuzeyinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD-YPG güçlerine karşı düzenledi. Burada da amaç, Türkiye’nin sınırında bir “oldu-bittiye izin vermeyeceği” mesajını tüm dünyaya vermek.

ilkkursun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.