anadoluverumelimedya.com

Savunma sanayinde ‘milli atak’ hızlanıyor

İŞTE BEKLENEN KARARLAR !!!
Savunma sanayinde ‘milli atak’ hızlanıyor
Hükümet, savunmada dışa bağımlılığı en aza indirecek projeleri hızlandırma kararı aldı. Muharip Uçak TF-X, Hürkuş-B, Silahlı Hürkuş, Silahlı İHA, Milli Savaş Gemisi projeleri tam yol alacak.
FETÖ’nün ihanet kalkışmasının ardından başta ABD olmak üzere, savunma sanayiinde ortaklık yaptığı müttefiklerinden hiçbir destek göremeyen Türkiye, milli projelerini hızlandırarak, askeri alanda dışa bağımlılığını, kısa sürede en alt seviyeye çekme kararı aldı. Hızlandırmanın ilk adımı da Milli Jet Projesi TF-X’te atıldı. SSM ile TUSAŞ arasında TUSAŞ’ın projenin ana yüklenicisi olması yönündeki anlaşmanın sessiz sedasız atıldığı vurgulandı.
ALTAY 2017’YE ÇEKİLDİ
Bu doğrultuda uçağın prototipinin 2023 yılından önce bitirilmek istendiği ifade ediliyor. Bir diğer önemli hususun ise, ANKA’nın silahlandırılması konusu olduğu dillendiriliyor. ANKA-S olarak adlandırılan projede çok ciddi yol alınmıştı. ANKA-S’in çok kısa süre içerisinde semalarda olabileceği belirtiliyor. ALTAY Tankı’nın seri üretime geçişinin 2017’ye yetiştirilmek istendiği kaydediliyor. SSM’nin geçtiğimiz günlerde Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında 4 yeni korvet yapımı için ihale süreci başlatmıştı. Kısa süre içerisinde yeni gemiler için de ihale sürecinin başlatılması planlanıyor.
TERÖRLE MÜCADELEDE HÜRKUŞ
Milli askeri eğitim uçağı Hürkuş’un da terörle mücadelede kullanılması için silahlandırılmasına ilişkin sürece de hız verildiği bildiriliyor. Hürkuş’un sivil versiyonu Hürkuş-A geçtiğimiz günlerde sertifikasyonunu tamamlamıştı. Hürkuş’un askeri eğitim amaçlı ‘B’ versiyonuna ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu, milli hava aracının silahlandırılması ve Hürkuş-C’nin terörle mücadelede kullanılmaya başlanmasının çok uzun zaman almayacağının altı çiziliyor.
Türk Savunma Sanayi Haberleri

Reklam alanı

www.facebook.com/Ulusal-Strateji-393092837469103/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.