anadoluverumelimedya.com

Ümit Karan: FETÖ oyuncuları kadro dışı bırakıyordu

Eski futbolcu Ümit Karan, 14 yıllık kariyerinde şahit olduğu FETÖ baskısını ve futbolu yönlendirmede ne derece etkili olduklarını anlattı.

Reklam alanı

Gözlerden uzak olan 2 ve 3.Lig’de çok etkili ve güçlüler. Bu ligler medyada yer almadığı için orada düzenlerini kurmuşlar.
Tüm kulüplerde FETÖ yapısı vardı. Türk futbolunun başı neresi, federasyon… Verilen cezalara bakıp bunu görebilirsiniz.
İstedikleri toplantılarına katılmamdı, gidince para isteyeceklerdi. Ne gittim ne kuruş verdim. Bedelini de ödedim…

Türk futbolunun içinde yuvalanan FETÖ’cülerin gerçek yüzünü her gün biraz daha ortaya çıkıyor. A Haber’e konuşan Galatasaraylı eski futbolcu Ümit Karan, Türkiye’de 14 yıl süren kariyerinde şahit olduğu karanlık ilişkileri anlattı. İşte Ümit Karan’ın açıklamaları:

* Şu an herkes konuşmaya başladı, onları tebrik ediyorum. Ancak ben 2003 yılında konuşmaya başlamıştım. Ben bu FETÖ denen yapıyla 20 yıldır mücadele ediyorum, siz iki aydır konuşuyorsunuz. Ben hiçbir zaman biat etmedim onlara, hep çağırdılar toplantılarına, gitmedim.

* Şu gerçeği dile getirmemiz şart: Futbolda çok güçlüler! Bir takımda oynamak istiyorsun ama sen onlarla değilsen seni bir şekilde kadro dışı bıraktırıyorlar. Bu sadece Galatasaray’da değil başka takımlarda da var. Özellikle gözlerden uzak olan 2 ve 3.Lig’de çok etkili ve güçlüler. Bu ligler medyada pek yer almadığı için onlar orada düzenlerini rahat kurmuşlar. Hocaları, menajerleriyle tam anlamıyla bir örgüt gibi hareket ediyorlar.

* Avrupa’da bir sezonda hiç maç oynamayan futbolcu sezon bitimi transfer yapabilir mi? Elbette yapamaz ama FETÖ’cüler sayesinde Türkiye’de hemen transfer yapanlar var. Ben bunu 2003’ten beri söylüyorum. O zaman bir röportajımda “Hakan Şükür Galatasaray’a abilik yapmak için dönmüş ama böyle abilik olmaz. TV’ye çıkıp beni eleştiriyor. Derdi varsa yüzüme söylesin! Mondragon’u da taraftarla karşı karşıya getiren odur” demiştim, geldiğimiz nokta ortada.

* Basın gücü onlarda, maddi güç onlarda. O zamanki takım arkadaşlarıma sorabilirsiniz. İstedikleri onların toplantılarına katılmamdı, gidince para isteyeceklerdi. Ne gittim ne kuruş verdim. Bedelini de ödedim.

* Sorun sadece benimle Hakan Şükür arasında yaşananlar değil. Bizim birçok takımda bu yaşanıyor, sana pas vermezler. Milli Takıma gitmeme bile engel oldular. Nasıl gideceksin ki, onlardan 20 futbolcu var orada. Gitsen pas vermezler, önünü keserler. Bu sadece Galatasaray’da değil bir çok kulüpte vardı.

* Olay Galatasaray konusu değil. Tüm kulüplerde FETÖ yapısı vardı. Türk futbolunun başı neresi, federasyon… Oraya da hakimlerdi. Cezalara bakıp bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Ceza kuruluna sevkiniz olur ama herkese farklı cezalar çıkar.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.