Reklam alanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte katıldığı ilk miting olma özelliğine sahip Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için İstanbul’da büyük bir şölen havası var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül miting alanına geldi.

GENELKURMAY BAŞKANI DA GELDİ 
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen mitinge eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez de katılıyor.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU DA YENİKAPI’DA
MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da alana gelmesiyle birlikte tüm davetli parti liderleri miting alanında yerini almış oldu.

Karayoluyla gelen vatandaşlar için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme’den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip, miting alanına ulaşıyor.

Yürüyüşü tercih eden vatandaşlar için sahil yolu boyunca belirli mesafelerde su ve ikram istasyonları bulunuyor.

Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul’un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştiriyor. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapıyor.

 

Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına giriyor.

 

Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı.

 

 

 

500 ÜNLÜ İSİM ÇIKARMA YAPTI

 

500 ünlü isim, FETÖ’nün darbeci teröristlerine karşı milli iradeyi savunmak için organize edilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne 5 vapurla Bebek’ten gitti.

 

İŞTE MİTİNGE KATILAN ÜNLÜLERDEN BAZILARI

 

Türkiye’nin demokrasiye olan inancının tüm dünyaya gösterileceği şölene katılan ünlüler arasında Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan, Arda Turan, Hande Yener, Ümit Besen, Mustafa Sandal, İpek Acar, İrem Derici, Rafet El, Roman, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Hayko Cepkin, Burcu Güneş, Kibariye, Özgün, Ahmet Özhan, Ziynet Sali, Türkan Şoray gibi yüzlerce isim var.

haberportalim.net