anadoluverumelimedya.com

14 Ağustos tarihinin sırrı: 40 vekil istifa edecek

Aydınlık’ın ulaştığı bilgiye göre, 15 Temmuz’dan başarısız çıkan FETÖ, ikinci bir girişim için“siyasi ayağı”nı devreye sokacak. Bu girişim için de AKP’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos gününü seçecek. Plana göre Abdullah Gül’e yakın milletvekilleri ile parti içinde kendini gizleyen 40’ın üzerinde milletvekili AKP’den istifa edecek.

Reklam alanı

Planlanan iç darbenin liderlerinden birinin Abdullah Gül olduğu öne sürüldü. Toplu istifayla hükümeti zora sokmayı hedefleyen plandan Tayyip Erdoğan’ın haberdar olduğu da öğrenildi. Öta yandan Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın yakın çevresine “Üstümüze geliyorlar, bu işten başımız yanacak” dediği ifade edildi.

ABD/FETÖ darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra sosyal medyada “14 Ağustos’u bekleyin” mesajı yayıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da 14 Ağustos mesajlarına dikkat çekti. Erdoğan yaptığı açıklamada,“Yaşadıklarından ders almayıp hala şu günü, bu günü bekleyin diyorlar. Şimdi 14 Ağustos’u bekleyin diyorlar. Biz namert değiliz, mertiz. Attıkları her adım, onları daha da aşağıya çekiyor. Yedikleri darbe onları daha da ifşa edecek. Milletimiz onların boylarının ölçüsünü aldı. Ölçtük, boyları ne kadar belli” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da 2 Ağustos’ta CNN Türk’e yaptığı açıklamada, 14 Ağustos iddiasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Kimin yarına çıkacağı, çıkmayacağı onun kararıyla olmuyor. Yani bu  bir tehdittir. Bu bir suçtur. Bu hedef göstermektir. Dolayısıyla zaten işlediği  suçların haddi hesabı yok. Bir de bu üzerine ilave olmuş oldu. İstediği kadar  tarih versin. O tarih verirse bizim de verecek cevabımız var. 15 Temmuz’da da çok  kendilerine güvendiler, çok ümitlendiler. Onların sırtını sıvazlayanlar da çok  gaz verdi. Ama onların hesap edemediği bir şey oldu. Bu büyük millet, bütün  hesapları altüst etti. Dolayısıyla bu ve buna benzer tehditlerin hiçbirine  ‘bu önemsizdir’ demeyeceğiz, demiyoruz. Bunları dikkate alıyoruz, tedbirlerimizi  alıyoruz. Zaten tehdit, tehlike devam ediyor derken kastettiğim de budur. Bunun illa tekrar silahlı darbe girişimi şeklinde olması gerekmiyor. Başka türlü. Ülkede  karışıklık çıkarmak, bu karışıklıktan yararlanmak suretiyle yarım kalan  emellerini gerçekleştirmek isteyebilirler.”

AKP’DE FETÖ AYAKLANMASI

Aydınlık, FETÖ’nün gündeme getirdiği 14 Ağustos’un sırrına ulaştı. Edinilen bilgiye göre AKP’nin kuruluş yıldönümü de olan 14 Ağustos günü, Abdullah Gül’e yakın AKP milletvekilleriyle AKP içinde kendini gizleyerek milletvekili olan FETÖ’cüler istifa edecek. Sayıları 40’a aşan bu ekibin istifasıyla AKP TBMM’deki çoğunluğunu kaybedecek. FETÖ bu yolla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’yi zor duruma sokarak durumunu kurtarmaya çalışacak.

BU DA ABD PROJESİ

Bu planın da bir ABD projesi olduğunu kaydeden kaynaklar, darbe girişiminin önlenmesinin ABD’yi zor durumda bıraktığını vurgulayarak, “ABD bir kamikaze dalışı yapma kararı almış görünüyor. Başarı şansı sıfır olsa bile Türkiye’de kargaşalık yaratmak için düğmeye basmış durumda. Ancak plan açığa çıktı” dedi.

ERDOĞAN ÖNLEMİ

Bu arada planın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından da öğrenildiğini ifade eden kaynaklar, Erdoğan’ın 14 Ağustos planını öğrenmesinin ABD ve FETÖ’nün planlarını bozduğunu söyledi. Erdoğan’ın da önlemini aldığını  vurgulayan kaynaklar, Başbakan Yıldırım’ın televizyonlarda yaptığı açıklamaları işaret etti.

Bu arada Erdoğan’a yakın AKP’liler, Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın yaptıkları görüşmede“Üstümüze geliyorlar, bu işten bizim de başımız yanacak” dediklerini bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.