anadoluverumelimedya.com

136 Eğitim-Sen üyesi cadı avına dahil edildi

CANSU SULUDERE

Reklam alanı

FETÖ\PDY soruşturması kapsamında Eğitim-Sen’in ülke çapında 136 üyesi de açığa alma dalgasına kapıldı.Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Aydın Şubesi, “İlimiz Aydın’da da Sendikamızın Germencik Temsilciliği Yürütme Kurulu üyesi Cengiz Erdoğan ve Efeler Anadolu Lisesi İşyeri Temsilcisi İbrahim Buran Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında açığa alınmışlardır. Üyelerimizin FETÖ ile bağlantılı gibi gösterilmesi sendikamıza ve üyelerimize çok büyük bir hakaret, aynı zamanda çok büyük bir haksızlık ve hukuksuzluktur” dedi.

AÇIĞA ALMA DALGASININ CADI AVINA DÖNÜŞMESİ

Eğitim-Sen Aydın Şubesi, açıklamalarında ” 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar kamuda paralel yapılanma üzerinden kadrolaşma ve nasıl bir kamu personel rejimi tartışmasını da beraberinde getirmiş bulunmaktadır. Bir yandan bu tartışma yoğun bir şekilde devam ederken siyasi iktidar çıkardığı 667 Sayılı KHK ile sayısı 60 bini geçen kamu emekçisini açığa almış bulunmaktadır. Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan “açığa alma dalgası”, yetkililerin açıklamalarına rağmen hükümeti eleştiren ve hükümete karşı muhalif tavır alanlarda çeşitli tedirginliklere yol açmaktadır. Bunun en temel nedeni ise açığa alma dalgasının cadı avına dönüşmesi yönünde atılan adımlardır. Sendikamız üyeleri açısından konuya yaklaşıldığında ülke çapında 136 üyemiz bu cadı avına dahil edilmiştir.

“SAVUNMA YAPACAĞIMIZ BİRŞEY YOK”

İlimiz üyeleri yıllardır sendikal faaliyetlerini sürdürmektedir.Bazı üyelerimiz ilk olarak Aktif-Sen üyesi ve yöneticisi olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı.Ancak aradan bir hafta gibi bir süre geçtikten sonra gerekçe olarak ”sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yapmak, örgüte finansal destek sağlamak” gösterildi. Somut ifadeler olmadan, muğlak, ucu açık ifadelerle bir suçlama yöneltilmektedir.Sendika olarak duruşumuzu, demokratik tavrımızı herkes bilmektedir.Yıllardır darbelerden en çok çeken insanlar bizken darbeci olarak suçlanan da biziz.Cadı avı gibi bizi de bu isimlerin arasına kattılar.Şu anda hukuki yollar kapalı olduğu için yazılı olarak itiraz etmiş bulunmaktayız.Zaten savunma yapacağımız bir şey de yok.Çünkü ortada somut bir suç yok.Daha savunmamız bile alınmadı..Büyük ihtimalle süreçten ötürü savunmamız da alınmayacak.

“MEYDANLARDA OLAN BİZDİK!”

Yıllardır bu ülkede demokrasi mücadelesi vermiş insanlara ‘darbeci’ denmesi büyük bir utanç.Neye üzülüceğimizi şaşırdık.Üyelerimizin açığa alınmasına mı yoksa darbeci olarak suçlanmasına mı?Yıllardır cemaatlerin kayırılmaması için mücadele verirken, liyakati esas alın diye meydanlara çıkan bizdik.Karşımıza tomayla polisi diken de onlardı.Şimdi biz FETÖ’cü olduk. Onlarsa demokrasi kahramanı ne yazık ki… Altını çizerek ifade etmek gerekirse bugüne kadar sendikamız, başında Fethullah Gülen’in bulunduğu yapılanmanın her türlü saldırısına, iftirasına ve yargı operasyonuna maruz kalmış, bu örgütün kadrolarının hedefinde yer almış, hukuksuz idari ve adli soruşturmalarla sindirilmek istenmiş, bu örgüte ve politikalarına dair eleştirilerini yüksek sesle dile getirmiş, hükümeti bu konuda defalarca uyarmıştır ve dişe diş bir mücadelenin içinde olmuştur. Sınavlardaki kopya skandallarından, kadrolaşmaya; yargının ve medyanın ele geçirilmesinden, hizmetlerine sunulan rant alanlarına; üniversitelerin içinin boşaltılmasından, öğrenci yurtlarıyla bu cemaatin ihya edilmesine kadar her alanda mücadelesini ortaya koymuş bir sendikayız. Hal böyleyken, üyelerimizin ve sendikamızın adının bu örgütle yan yana anılır olması kabul edilemez bir durumdur!” ifadelerine yer verdi.

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.