anadoluverumelimedya.com

ABD’Lİ GENERALİN GÜLEN FOTOĞRAFLARI…

Ahmet Takan

Reklam alanı

Bu zilletten  nasıl ve  ne zaman kurtulacağız?!.. Türkiye’ye, Türk  milletine  karşı, 15 Temmuz’dan sonra da küstahça hakaret eden ABD’li subaylara en yüksek perdeden güya  tepki veriyoruz. Daha olayın sıcaklığı geçmeden Ankara’ya İncirlik üzerinden gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’u en üst düzeyde ağırlıyoruz. Adam, önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşüyor ardından da Başbakan Binali Yıldırım ile… Hain darbe girişiminde genel koordinatör olduğu bal gibi ortada olan  ABD’nin Genelkurmay Başkanı  en azından ilk görüşmesinin ardından postalanamaz mı diye safça soralım derken bir de ne görelim?..

Televizyonlarda “son dakika” uyarıları yanıp sönüyor. Anonslar; “ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Hulusi Akar’la beraber sürpriz ziyaret yaparak 15 Temmuz’da bombalanan Meclis’e giderek gezdi.”

Ballanıp, yağlanıyor, sürpriz(!) ziyaret…

Allah rızası için bir bakın şu fotoğraflara!..

 

ABD Genelkurmay Başkanı bizimkinin önünde yürürken  geniş bir AKP heyeti tarafından Meclis’in kapısında karşılanıyor. Fotoğraflarda bağıran yüzlerdeki oldukça şen görüntü ve neredeyse kahkahaya varacak gülücükler.

Şu ikinci kareye de bakın hele!..

 

 

Meclis’te bombalanan noktanın altında topyekun nasıl da gülücükler saçıyorlar kameralara… Günün anlam ve önemine uygun mu bu gülücükler? Yahu, yalandan da olsa suratınızı asın bari!.. Nasıl olsa ne verseniz afiyetle gidiyor!.. Bu sırada,Meclis’teki yıkıntılara  bakarken  ABD Genelkurmay Başkanı da  içinden “Bizim çocuklar iyi iş yapmış” diye geçiriyordur herhalde..

Hangi akla hizmetle ABD’li oraya götürülüyor?.. Medyaya yazdırdığınız ziyaretin sürpriz  olduğuna inanacak kadar hepimiz birden salak gazeteci miyiz?..  Türkiye’ye gelen ABD’lilerin her adımı size en az bir hafta öncesinden bildirilip ona göre tedbir almıyor musunuz?.. “Milli onur” denen şeyden hiç mi kırıntı kalmadı?.. Hem ABD ile kavga ediyor gibi görüneceksiniz sonra da onun uşaklarının veya bizzat kendisinin bombaladığı Gazi Meclis’e adamı götürüp güldüreceksiniz… Üstelik adamın gülücüklerine de yancılık edeceksiniz!..

Bitmedi!..

Hain darbe girişimin ardından geçen süre  20 günü bulacak. Dün Meclis’i bombaladığı iddiası ile bir yarbay pilotun tutuklandığı duyduk. Günlerdir gazete ve televizyonlarda darbeci hainlerin çarşaf  çarşaf ifade ve itiraflarını okuyoruz. O, Meclis’i, Gölbaşındaki  polis özel harekat merkezini bombalayan alçakların, kimlikleri, fotoğrafları, ifadeleri nerede?.. Kalktıkları üsler belli,planlayanlar emirleri verenleri belli ama   bombacı pilotlarla  ilgili hala bir bilgi kırıntısı yok. Daha ilk günlerde  o hainlerin şerefsiz fotoğrafları kamuoyunun bilgisine sunulması gerekmiyor muydu?..

Üstüne üstlük, her türlü şüphe ortadayken, AKP’li milletvekilleri de “Yunanistan’a kaçan helikopterde CİA ajanı vardı” diye açıklama yaparken, en azından “sen önce bir temize çık bakalım” demeden ABD Genelkurmay Başkanını alıp Gazi Meclis’e götürüp yeni bir acze imza atıyorsunuz..

Sonra da;

Savunma Bakanı aynı gün televizyonlara çıkıp 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmayacağını açıklıyor. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ülke topraklarının geri alındığı, düşmanın yurttan kovulduğu günün törenleri iptal ediliyor.  Meclis Hükümetinin imzaladığı Lozan antlaşmasına imza koymayan ve Sevr niyetlerinden hiç vazgeçmeyen ABD’ye aynı gün yeni bir jest yaparcasına!..

Bu ne yaman çelişki!..

Diyeceksiniz ki, “Darbe tehlikesinin geçmediği ve hala suikast ihbarlarının gündemde olduğu bu süreçte, tanklarla uçaklarla  yapılan  törenlerin iptal edilmesi de doğaldır.”

Bu kadar tutuklama ve ihraçtan sonra pek aklım almıyor ama hadi bunu da kabul edelim. Peki aynı tehlike meydan mitingleri ve 7 Ağustos Yenikapı mitingi için geçerli değil mi?..

“Yaa! aynı şey mi” diye itiraz ettiniz… O zaman  bari bekleselerdi ABD Genelkurmay Başkanı gittikten  birkaç gün sonra bu açıklamayı yapsalardı.  Tüm milli bayramlarımızın formatlarını değiştiren AKP iktidarı 30 Ağustos kutlamalarını iptal etmek yerine başka bir kutlama formülü de mi bulamıyor?..

Bazı şeylerde, görüntü, şekil ve zamanlama çok şey ifade eder. Hele ki uluslar arası ilişkilerde!.. Belki saf ve masum insanları algı operasyonları ile aldatabilirsiniz fakat neyin ne olduğunu iyi bilenler anlaması gerekenleri çok iyi  anlar…

15 Temmuz’dan sonra AKP  genel merkezine dev  Atatürk posteri asan zihniyetin buna makul ve mantıklı bir cevabı var mı?..

***

Olağanüstü halde kanun hükmünde kararnameler ile  geçilen başkanlık sisteminde kimseye göz açtırılmadan süreç son sürat devam ediyor. Bu arada terör bölgesinden her gün yeni şehit haberleri geliyor. Dilimiz döndüğünce aktarmaya  çalışıyoruz… Sağlam, ayakta kalabilen  askeri istihbarat birimleri sürekli uyarıyor; “Terör örgütü PKK bölgede kanlı geniş çaplı bir kalkışmanın hazırlıklarını yapıyor.Çok büyük olaylar çıkacak” diye…

Tarihin yeniden yazıldığı dönemlerde millet kendine umut olabilecek, peşinden koşabilecek lider arar. Lider, zor dönemde ortaya çıkarsa millet ona kut verir. Lider, o zor dönemde bayrağı ele alır hak mücadelesi verirse, doğruları milletine dayanarak bağırabilirse  gerçek lider olur. Kenara çekilip, duruma göre vaziyet alınıp, hele şu karışık günler geçsinde o zaman işe bir bakarız  zihniyeti ile bahçenin solmuş gülü olunur ve öyle  tarif edilir…

yenicag

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.