anadoluverumelimedya.com

Yıldırım: Boğaziçi Köprüsü’nün adı artık “15 Temmuz Şehitleri”

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklama yaptı.

Reklam alanı

Bakanlar Kurulu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 19.05’te, Saray’da toplandı.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yine sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle şahsımla birlikte CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ile birlikte bir araya geldik. 15 Temmuz silahlı darbe girişimi konusunda işbirliği içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Sayın genel başkanlar ülkemizde sistemin tıkanmasına, darbe tehditleri üretmesine yol açan değerlendirmelerimizi sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştık. Önlemler yanında yeni anayasa için birlikte çalışma yapma hususunda da yine genel başkanlar olarak anlayış birliği olduğunu gördük. Kısa vadede sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliğinin altyapısını hazırlamak için çalışma yapacağız. Yeni anayasanın bütün partilerin katılımıyla oluşturulması konusunda görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda süreci başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı almış bulunuyoruz.

OHAL ilanıyla ilgili uygulamarlı ve yapılan hazırlıkları gözden geçirdik. Milletimiz OHAL’i niçin ilan ettiğimizi iyi biliyor. Uygulamada herhangi bir sorun da çıkmadı. Başından beri söylediğimiz beri OHAL’i devlet kendisine ilan etti. Sebebi de 15 Temmuz’da silahlı FETÖ terör örgütünün darbe girişimidir. Bu darbe girişiminin doğurduğu sonuçları ortadan kaldıracak sonuçları süratle yapmak, darbeye teşebbüs edenlerden hesap sormak en önemli nedendir. Onun dışındaki konularda OHAL söz konusu değildir.

Memnuniyetle şunu görüyoruz ki meydanlardaki demokrasi nöbetlerinde siyasi parti farkı göz etmeksizin, ideolojik farklılıkları göze almaksızın toplumu oluşturan bütün vatandaşlarımız aynı anlayış birliği ile cumhuriyetin değerlerini, demokrasinin, milli iradenin korunması adına bu nöbetleri sürdürmektedir. Anayasamızın 120’inci madddesi gereğince OHAL yetkisine dayanarak ilk Kanun Hükümündeki Kararname’yi 23 Temmuz 2016’da yayınladık. Bu kararnamenin gereği olan tüm iş ve işlemler eksiksiz yerine getirilmiştir. Bugünkü toplantıda yeni KHK ile konları görüştük.

Buna göre jandarma genel komutanlığı, sahil güvenlik komutanlığı içişlerine bağlanacaktır.”

birgun

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.