anadoluverumelimedya.com

The Economist: TSK’daki tasfiyeler Suriye’deki “muhalifleri” zayıflattı

Darbe girişiminin Türkiye’nin Suriye politikasına yansımaları İngiliz basınında tartışılıyor. Ülkenin etkili yayın organlarından The Economist’te yer alan bir analizde TSK’da yapılan tasfiyelerin Suriye’deki “muhalif” grupları zayıflattığı öne sürüldü. Haberde ayrıca Suriye’deki terör örgütlerinin yoğun şekilde kullandığı Bab el Hava sınır kapısının Türkiye tarafından kapatıldığı belirtildi.

Darbecilerin tasviyesi Suriye’deki sözde muhalif grupları zayıflattı. İddia İngiltere’nin etkili yayın organlarından The Ekonomist’e ait. Dergide, darbe girşimi sonrası Türkiye’nin Suriye politikası ve yansımalar ele alındı. Yazıda Hatay’daki Bab El Hava sınır kapısının darbe girşimi sonrası kapatıldığı belirtildi. Bab El Hava Suriye’deki terör örgütlerinin en önemli ikmal noktalarından birisi.

Reklam alanı

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin içe kapandığını savunan dergi, ABD ve Türkiye arasındaki Gülen geriliminin Suriye’deki batı destekli silahlı grupları olumsuz etkileyebileceğini yazdı.

The Economist, bir ÖSO komutanının, “Her şeyimizi rejim değişikliğine yatırdık. Ancak her şey değişirken, rejim yerinde kaldı” dediğini aktarıyor.

Derginin analiz haberi “Suriyeli isyancılar için oyun bitti” cümlesiyle bitiyor.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.