anadoluverumelimedya.com

Darbe “geliyorum” demiş

Reklam alanı

15 Temmuz darbe girişimi öncesi Cemaat hakkında hazırlanan son iddianamede darbenin ipuçlarının yer aldığı ortaya çıktı. Sol Haber’den Selin Asker’in haberine göre iddianamede, darbenin önceden öngörüldüğü ancak TSK’ya dönük bir operasyonun kamuoyunda olumsuz bir görüntü vereceği nedeniyle yapılmadığı ifade ediliyor.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen aralarında Fethullah Gülen’in de yer aldığı 73 sanıklı Savcı Serdar Coşkun’un hazırladığı iddianamede, Fethullah Gülen, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca gibi isimlerle birlikte 73 şüpheli yer alıyor. İddianamede Savcılık, cemaatin TSK’daki örgütlenmesine genişçe yer veriyor.

İddianamede, “Türk silahlı kuvvetlerindeki örgütlenme” başlığında cemaatin 1971 yılından bu yana TSK’da örgütlendiği belirtiliyor. O dönemde TSK içerisine yerleştirilen öğrencilerin şu an kurmay albay veya general rütbesinde olduğu belirtilirken, “TSK içindeki yapılanma konusunda 2006 yılında başlatılan ve yüzlerce klasöre ulaşan soruşturmada bir kişi bile yargılanamamış ve suçlanamamışken yüzlerce ve binlerce asker kişi, bu örgütün hışmına uğrayıp askerlikle ilişiği kesilmiş, emekli edilmiş veya yargılanıp mahkum edilmiştir”vurgusu yapılıyor.

‘TSK’DA CEMAATÇİLER YÜZDE 60-80 ORANINDA’

İddianamede, bir diğer dikkat çeken TSK’da cemaatçilerin yüzde 60-80 oranında olduğu yönündeki tespit. “TSK içindeki FETÖ mensuplarına yönelik hiçbir ciddi çalışmanın yapılmadığını belirten savcılık, “Somut delil olmaması, Balyoz, Ergenekon gibi davalarla TSK’nın yıprandığı, bir de FETÖ unsurlarına yönelik yapılacak çalışmanın TSK’yı huzursuz edeceği, motivasyonu düşüreceği ileri sürülerek FETÖ’nün askeri yapılanmasının araştırılması önlenmektedir” vurgusu yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimi düşünüldüğünde bu vurgu önem kazanıyor.

İlgili bölümde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda en yoğun cemaat örgütlenmesinin olduğu belirtilirken şu ifadeler yer alıyor: “Hava Kuvvetleri Komutanlığının yetişmiş pilotları paralel yapıya yer açmak için TSK’dan uzaklaştırılmıştır. Uzman pilotlar, Türk Hava Yolları ve diğer sivil havacılık pilotluğuna geçmek zorunda kaldığından uzman pilot subay kalmamış, savaş jetlerinin son yıllarda kaza sayısı artmıştır. Jandarma Genel Komutanlığında hatırı sayılır bir FETÖ yapılanması bulunmaktadır.”

DARBEYE İŞARET EDİLMİŞ  

Askeri liselere giriş sınavlarında da 1994’ten bu yana sınav sorularının çalındığını ve en geniş örgütlenmenin 1994’te oluştuğunu belirten savcılık, “Harp okullarında cemaat kadrolarının yerleşip kadrolaşabilmesi için askeri liseden gelenlere sistematik işkence ve baskı uygulanmıştır” ifadelerine yer veriyor.

Ve son olarak darbeye işaret ediliyor: “FETÖ için öncelikli yer Türk Silahlı Kuvvetleridir. Burada örgüt aşırı bir kadrolaşmaya gitmiştir. TSK içerisindeki bu yapı ordu disiplinini bozacak ve ülke savunmasında zafiyet oluşturacak bir yoğunluğa ulaşmıştır. TSK içindeki bu yapılanmaya güvenerek kimi örgüt mensupları iç savaş ve askeri darbeden söz etmektedir.”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.