anadoluverumelimedya.com

Darbe İncirlik Üssü’nde mi planlandı?

Fethullahçı darbe girişiminin Amerika’nın İncirlik Üssü’nde planladığına ilişkin iddialar güçleniyor. Darbe gecesi TSK’nın envanterinde olmayan Malatya’ya inen 8 kargo uçağındaki silah ve bombaların İncirlik Üssü’nden sevk edildiği belirtiliyor. İncirlik’te ABD’lilerle 12 kez buluştuğu bilinen 39’uncu Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat’a Washington tarafından darbeye karşı direnişin durmaması halinde PKK’lı teröristlerinin devreye gireceği garantisi de verildi.
Darbe girişimi sırasında Malatya’ya inen 8 kargo uçağına envanter İncirlik’ten sevk edildi.

Reklam alanı

FETÖ’cü darbe girişiminin Amerika’nın İncirlik Üssü’nde planlandığı gün geçtikçe daha çok açığa çıkıyor.

Darbe girişimi gecesi Malatya Havalimanı’na iniş yapan 8 kargo uçağında bulunan silah ve bombaların TSK envanterinde kaydı yok.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin haberine göre bu uçaklara silah ve bombaların Amerika’nın İncirlik Üssü’nden sevk edildiği öne sürüldü.

Darbenin kurmaylarından 39’uncu Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat’ın, İncirlik’te ABD’lilerle 12 kez buluştuğu biliniyordu. Polat’ın Hatay Harbiye’de Washington’dan gelen farklı heyetlerle de son dönemde birçok görüşme yaptığı belirlendi. Sır görüşmelere ilişkin yeni ayrıntılar da var. Gazetenin iddiasına göre Washington, görüşmede FETÖ’cü darbecilere, Doğu ve Güneydoğu’da sivil direnişin durmaması halinde PKK ve PYD’li teröristlerin devreye gireceği garantisini verdi. Buna göre Amerika, PKK ve PYD’li teröristleri silahlandıracak ve darbeye destek vermesini sağlayacaktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı HDP’li Gülten Kışanak’a bu konuda teröristlerin hazır olması gerektiği bilgisi verildiği öne sürülüyor.

Polat’a darbenin başarıya ulaşamaması halinde Irak’ın Erbil kenti üzerinden kaçış hattı açılacağı ve ABD ya da Kanada’ya geçiş hakkı verileceği de öğrenildi.

İncirlik Üssü, 10’uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın, darbe girişimine adı karışması, İncirlik’ten kalkan uçakların Ankara’da cuntacılar tarafından bombalama eylemine katılması üzerine kapatılmıştı. Üsten kalkan uçakların darbe girişiminde kullanılan F-16’lara da havada yakıt ikmali yaptığı iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.