anadoluverumelimedya.com

50 bin mermi ile havalandılar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe planının en önemli ayaklarından biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen operasyona katılan askerlere “Önemli bir terörist yöneticisine operasyon yapacağız” denildiği, yaklaşık 40 bordo berelinin 50 bin mermi ve çeşitli mühimmatlarla donatılmış helikopterlerle Marmaris’e gittiği belirlendi.

Operasyon sonrasında yakalanan askerlerin sorguları, FETÖ’nün Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı yapısı ile operasyona ilişkin detayları gün yüzüne çıkardı.

Reklam alanı

FETÖ’nün 1981’den bu yana 2. Ana Jet Üs Komutanlığını önemli bir komuta merkezi olarak kullandığı, “üssün imamı”nın şu anda firari olan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu olduğu belirlendi.

Başçavuş Kuzu’nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığında planlandığı ortaya çıktı.

 

 “Terörist yöneticisine operasyon yapacağız” dediler

FETÖ mensubu askerlerin bordo berelilerden oluşan yaklaşık 40 kişiyi, “Önemli bir terörist yöneticisine operasyon yapacağız” diyerek İzmir’e getirdikleri, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas’ın Ege Ordusu Komutanlığından gelen “darbecilere destek verilmemesi” yönündeki talimata rağmen üste bulunan 50 bin mermiyi ve diğer mühimmatı helikopterlere yükletip operasyon için havalanmasına izin verdiği öğrenildi.

Bordo berelileri taşıyan iki helikopterin Marmaris semalarına varması üzerine operasyona katılan askerlere ordunun yönetime el koyduğunun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yakalamak için geldiklerinin söylendiği, Tümgeneral Sönmezateş’in de başka bir helikopterden operasyonu yönettiği tespit edildi.

Çatışmada püskürtülen FETÖ üyesi Kuzu ve beraberindeki askerler, Marmaris’teki ormanlık alana kaçtı.

 FETÖ üyesi olduklarını kabul ettiler

Marmaris’teki operasyona katılan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki astsubaylardan bir kısmı itirafçı oldu.

FETÖ mensubu olduklarını kabul eden askerler, sivil bir öğretmenden talimat aldıklarını, örgütün faaliyetlerine katıldıklarını, maaşlarının yüzde 20’sini örgüte gönderdiklerini kabul etti.

Darbe girişiminde kullanıldıklarını ve aldatıldıklarını savunan askerlerin pişman olduklarını belirttikleri öğrenildi.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.