anadoluverumelimedya.com

BM 15 Temmuz darbe girişimini Mısır’ın vetosu nedeniyle kınamadı!

İngiliz haber ajanı Reuters’ın gördüğü ve ABD öncülüğünde hazırlanan bildiri, Türkiye’deki durum konusunda somut kaygıları dile getirirken; ülkedeki tüm taraflara itidal çağrısında bulunuyor, şiddet ve kan dökülmesinin engellenmesi ve krize bir an önce son verilip, hukuk devletine dönüş çağrısı yapıyordu.

Reklam alanı

Açıklamalar, 15 üyeli Güvenlik Konseyi tarafından oybirliğiyle onaylanmak zorunda…

Mısır’ın BM nezdindeki büyükelçisi Amr Aboulatta, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Biz ‘demokratik ve anayasal prensiplere saygı gösterilmesini’ öneren farklı bir dil teklif ettik fakat Amerikalılar kabul etmedi” dedi.

MISIR O İFADEDEN RAHATSIZ OLDU…

Reuters’a konuşan diplomatlar, Mısır’ın “tüm taraflar Türkiye’de demokratik olarak seçilmiş hükümete saygı göstermeli” ifadesinin taslak metinden çıkarılmasını istediği söyledi.

Haberde, Mısır’ın bu ifadenin çıkarılmasına gerekçe olarak, “Güvenlik Konseyi’nin Türk hükümetini ya da başka bir hükümeti ‘demokratik olarak ya da demokratik olmayarak seçilen’ şeklinde tanımlama konumunda olmadığını” gösterdiği aktarıldı.

ABD ve Britanya taslak metinde önerilen değişikliklere karşı çıkınca, Mısır, “demokratik ve anayasal prensiplere saygı gösterilmeli” ifadesinin bildiride yer almasını önerdi.

Ancak metin üzerindeki müzakereler bu noktada tıkandı. Bunun üzerine BM, 15 Temmuz darbe girişimini kınayan bir bildiri yayınlamaktan vazgeçti.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.