anadoluverumelimedya.com

Amiral Soner Polat: Bunların Başı CIA

ABD’den dönmeyen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun bulunduğu görevlerde hangi bilgilere ulaşabileceğini ve bu bilgileri yabancı istihbarat örgütleriyle paylaşması durumunda nasıl tehlikeler doğabileceğini USMER (Ulusal Strateji Merkezi) İstanbul Başkanımız Emekli Tümamiral Soner Polat açıkladı.

Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı görevi de yapmış olan Em. Tümamiral Soner Polat, Uğurlu’nun bulunduğu görevleri bilinçli olarak tercih etmiş olabileceğini belirtti. Personel ve MEBS Başkanlığı görevlerinin her türlü gizli bilgiye nüfuz etme imkanı verdiğini belirten Polat, bu görevdeki isimlerin aynı zamanda istihbaratla koordineli çalıştığını ifade etti.

Reklam alanı

“Herkesin telefon kayıtları ellerinde oluyor. Herkesin bilgisayarı onların elinde. Tüm bilgisayarlardan istedikleri kayıtları alma şansları var. Herkesin yazışmalarını izlemiş oluyorlar. E-postalar ve konuşmalar da ortaya çıkmış oluyor” diyen Soner Polat, esas olarak askeri sırlara ulaşabilme tehlikesine dikkat çekiyor: “Artık kağıt depolaması pek yapılmıyor. Tüm bilgiler elektronik olarak saklanıyor. Bu bağlamda PKK’ya yapılan operasyonlar da sızdırılabilir. Güneydoğu’da PKK ile FETÖ’nün işbirliği yaptığına dair pek çok bilgi var.”

BUNLARIN BAŞI CIA

Avustralya Askeri Ataşesi Tankçı Kurmay Albay Murat Ataç’ın Balyoz Davası kapsamında tutuklanacağını bilmesine rağmen 15 bin km uzaklıktaki Kanberra’dan Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Polat, “Çünkü suçsuz olduğunu biliyordu ve bir gün çıkacağım rahatlığıyla geldi. Eğer Uğurlu da suçsuzsa çıkar gelir” dedi.

Şu koşullarda yeni bir kumpas kuramayacaklarını belirten Polat, “Silahlı Kuvvetler yediği golü bir daha yemez. Tabii içeride ne kadar güçlü olduklarını bilmiyoruz. Ortak hareket ettikleri takdirde çeşitli olayları yönlendirme, şaşırtma, yanıltma, bilgi transferi gibi işler her zaman mümkün. Siz bunları temizlemediğiniz takdirde her türlü harekat planınızın, bunların başı Pensilvanya ve CIA olduğu için, oraya gidebileceğini kabul edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.