anadoluverumelimedya.com

ASİMDER, TÜRKİYE’DEKİ ERMENİ VAKIFLARININ GELİRLERİNİN İNCELENMESİNİ İSTEDİ

IHA

Reklam alanı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı GökselGülbey, Türkiye’deki Ermeni Vakıflarının gelirlerinin incelenmesini istedi.
ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’de bulunan 57 Ermeni vakfının gelir ve giderlerinin incelenmesi için Cumhurbaşkanlığa yazılı olarak başvurduklarını ve bu gelirlerin din adamlarının usulsüz olarak hesaplarına geçirdiklerini iddia etti. Gülbey, yıllardır Türkiye’de bulunan 57 tane Ermeni vakfının gelirleri ve giderlerinin incelenmesi için Başbakanlık, İçişleri ve Maliye bakanlıklarına başvurduklarını, bu derneklerin gelirlerinin usulsüz harcandığı ve yeniden incelenmesi istedi.
“BU GELİRLER ERMENİ LOBİSİNİN TÜRKİYE’DEKİ FAALİYETLERİ İÇİN HARCANIYOR”
Gülbey, “Ermenistan’da bir tane bile Müslüman derneğinin kurulmasına hatta şubesinin bile bulunmadığı halde Türkiye’de 57 Ermeni vakfının bulunması bizleri endişelendiriyor. Bu vakıfların Türkiye’de özellikle İstanbul’da 52 tanesinin bulunduğu ve bunlara ait mülkiyet, arsa ve iş hanları var. Bunların gelirleri yıllık milyon dolarları bulmaktadır. Bu gelir çoğu Ermeni grupların ve bu vakıf yöneticisi olan insanların iştahını kabartmaktadır. Ermeni Vakıfların derhal incelenmeli ASİMDER olarak bu gelirlerin Ermeni lobisinin Türkiye’de yaptığı çeşitli toplantı, panel ve konferanslara sponsorluk yaptıkları konusunda duyumlarımız bulunmaktadır” dedi.
“ERMENİ CEMAATİNİN LİDERİ ATEŞYAN’IN MAL VARLIĞI ARAŞTIRILMALIDIR”
Gülbey, “Türkiye Ermeniler Cemaatinin sözde lideri olan Aram Ateşyan’ın 1 milyon 500 bin TL değerinde bir daire alması ayrıca başka kilise vakıflarına ait milyon değerlik arsaların kendi yönettiği vakfa devrini yapması Ermeni vakıflarının gelirlerinin vakıf yöneticileri veya dini liderleri tarafından kişisel çıkarları doğrultusunda harcandığının ispatıdır. Onun için vakıf yöneticilerinin ve Ermeni dini liderlerinin mal varlıkları devlet kurumlarınca incelenmelidir. Ermeni cemaati sözde lideri Aram Ateşyan Ermeni vakfına ait bir arsayı alabilmek için dolandırıcı bir kişinin “başbakanlık memuruyum o arsayı size devredeceğiz” diyerek usulsüz para talep etti, Ateşyan da verdi. Zimmete usulsüz para geçirme ve rüşvet vermeye kadar varan bu ödemelerin derhalMaliye Bakanlığı tarafından incelenmeli ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce de bu ödemelerin kuruluş amaçları doğrultusunda harcanıp harcanmadığı da kontrol edilmelidir” şeklinde konuştu.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.