anadoluverumelimedya.com

Avusturya’da ‘teröre tepki’ yürüyüşü

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan yaklaşık 5 bin kişi, teröre karşı yürüdü.

Reklam alanı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan yaklaşık 5 bin kişi, PKK ve DAEŞterörüne tepki için yürüdü.

Sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu “Terör Karşıtları İnisiyatifi”, Türkiye’deki PKK ve DAEŞ saldırılarını protesto etmek için üzere yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 5 bin kişi, Heldenplatz Meydanı’ndan toplandı.

PKK ve DAEŞ terörüne tepki gösteren eylemciler, üzerinde “DAEŞ, İslam karşıtı bir projedir”, “PKK ve DAEŞ eşittir terör”, “Uyanın artık, terörü durdurun”, “PKK ve DAEŞ suçsuz insanları öldürüyor”, “Avusturya, PKK terörüne gözlerini kapatıyor”, “Uyuşturucu ve terör eşittir PKK”, “Teröre karşı tek ses, tek yürek” yazan pankartlar açtı.

Eylemciler arasında, üzerinde DAEŞ sembolleri taşıdığı iddia edilen bir kişi, polisler eşliğinde alandan uzaklaştırıldı.

50 metrelik Türk bayrağı açıldı

Avusturya Meclis’inde terör örgütü PKK’ya destek veren milletvekillerine tepki gösteren eylemciler, yaklaşık 50 metrelik Türk bayrağı açtı.

Terör örgütü karşıtı slogan atarak yürüyüşe geçen grup, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri temsilen Türk bayrağına sarılı tabutu Cumhurbaşkanlığı önüne bıraktı.

2 kişi gözaltına alındı

Eylemciler, PKK terörüne ve Avusturya hükümetinin teröristlere göz yummasına tepki gösterdi. Ring Caddesi’ne çıkan eylemciler, PKK ve DAEŞ karşıtı sloganlar attı. Yolda PKK yanlısı gruplar ile eylemciler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Polis, PKK yanlısı grupa tepki gösteren eylemcilere müdahale ederek, Cemal ve Yücel Türkyılmaz kardeşleri yaka paça gözaltına aldı. Hafif yaralanan ve elleri kelepçelenen Cemal Türkyılmaz, “Polisler birden abime saldırdılar, bırakın onu dedim banada saldırdılar. Elimi bile kaldırmadım alnımı yere vurdular.” dedi.

Polisin müdahalesine tepki gösteren bir eylemci ise “Polisler teröristleri koruyor. Bize çimlere bastılar diye saldırıyor.” diye tepki gösterdi.

 “Gelin teröre karşı bir ve beraber olalım”

Eylemciler, “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla yeniden Heldenplatz Meydanı’na geldi. Burada inisiyatif adına hazırlanan ortak basın açıklaması okundu. Açıklamada, hükümetlerin bütün terör örgütlerine karşı samimi tavır sergilemesi istendi. PKK terör örgütünün propaganda yapmasına müsaade edilmesinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “PKK bugün bile halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde propaganda faaliyetleri yürütmekte, silahlı bir şekilde Türk elçiliğinin bürolarına saldırabilmekte, masum sivilleri tehdit edip susturma çabası içine girebilmekte ve en vahimi bunları ‘toplanma’ hakkı çerçevesinde Avusturya polisinin korumasıyla yapabilmektedir.” denildi.

DAEŞ, PKK, Boko Haram veya başka bir terör örgütü arasında hiçbir fark bulunmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sadece Avusturyalı makamların değil, bütün devletlerin teröre karşı olan bu savaşta samimi hareket etmelerini ve dayanışma içerisinde bulunmalarını talep ediyoruz. Hiçbir can başkasının canından daha değerli değildir, tıpkı hiçbir teröristin başka bir teröristten daha iyi olmadığı gibi. Gelin teröre karşı bir ve beraber olalım.”

“Biz bu çifte standarda karşıyız”

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Cem Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre karşı gösterilen ikiyüzlülüğe tepki vermek amacıyla eylemi düzenlediklerini söyledi. Belçika’da ve Fransa’da bir terör saldırısı olduğunda dünyanının ayağa kalktığını, Türkiye’de olduğu zaman sessiz kaldıklarını belirten Aslan, “Biz bu çifte standarda karşıyız. Türkiye’de terör saldırısı olduğu zaman kör, sağır ve dilsiz rolü oynanmasına tepki gösteriyoruz.” dedi.

Yürüyüş, eylemcilerin hep birlikte İstiklal Marşı’nı okumasıyla son buldu. AA

millimucadele

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.