anadoluverumelimedya.com

ALFRED KOKH: ERMENİLER KENDİLERİ BİLE “SOYKIRIM” OLDUĞUNA İNANMIYOR

Ermeniler kendileri bile inanmıyor

Ünlü Rus siyasetçi Alfred Reingoldovich Kokh, sözde soykırımla ilgili Ermenilerin kendilerinin bile buna inanmadığını söyledi.

“Ermeniler kendileri bile inanmıyor”

Hem eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin ve halefi Vladimir Putin’in Başkanvekilliğini yapan Rus siyasetçi Alfred Kokh, sosyal medya hesabından Ermeni iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

Kokh, sözde Ermeni soykırımıyla iligli şöyle konuştu:

“Ermenilerin hepsi böyle, bu tutuma anlam veremiyorum: “Türker’in “Ermeni soykırımı”nı tanıması size niçin lazım?”. Türklerin kabul etmemesi sorunun olmaması anlamına mı geliyor? Sorunu Ermeniler olarak kabul ediyorsunuz bu sizin için yeterli değil mi? “Ermeni soykırımı” gerçekse ve bunu dünyada tanıtmak gibi niyetiniz varsa cahil diye adlandırdığınız Türklerin bu sorunu tanımasını neden istiyorsunuz? Sorun sizin çok büyük yanılgı içinde olmanız mı?

“Dünya biri onu düz zan ettiği için artık yuvarlak olmayacak mı?” Ya da başka bir şekilde: suçluların suçlu olduklarına dair gerekli tüm delilleri elde ettikten sonra onların suçu üstlenip üstlenmemesinin ne önemi var? Eğer tüm deliler ortadaysa ve gerçekse Türkler’in bunu kabul edip etmemesi niçin gerekli? burda çok büyük bir yanılgı var…

Aslında gözden kaçan mesele şu ki, eğer Türkler “Ermeni soykırımı”nı kabul ederse sizin de şimdiye kadar emin olamadığınız “soykırım” ıspatlanmış olacak ve diyeceksiniz ki, aaa gerçekten de olmuş…”

Kokh, “Uluslararası mahkemeye gidin. Bırakın artık mahkeme hukuki prosedürü yerine getirsin ve bununla da ebediyen konuyu kapatın. Bu mahkeme sürecinde size Türkiye’nin “Ermeni soykırımı”nı kabul edip etmemesi gerekmez” sözlerine yer verdi.

Alfred Kokh kimdir?

Alfred Kokh, St. Petersburg doğumlu Rus siyasetçi. Uzun yıllar devletin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Vladimir Putin’in Başkan Vekilliği yapan Kokh 2014 yılında kendisine karşı yöneltilen yolsuzluk suçlaması nedeniyle Rusya’yı terketti. Almanya’da yaşamaktadır.

kurultay

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.