anadoluverumelimedya.com

CHP’li kadınlardan, ‘muhtar ve müftüye nikah kıyma izni’ne tepki

Başbakan Binali Yıldırım’ın müftülerin nikah kıymasına ilişkin düzenleme açıklamasına CHP İl Kadın Kolları’ndan tepki geldi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, “O dönemlere dönmek için elimizden geleni yapacağımıza CHP’li kadınlar olarak söz veriyoruz. Tüm arkadaşlarım adına söz veriyorum. Bu tüm kadınların hakkına yapılan bir gasptır. Bu karara tüm AKP’li, MHP’li, HDP’li kadınlar tepki koymalıdır. Tüm kadınlara çağrımızdır” dedi.
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, “Bu yapılan resmen tecavüzü yasalaştırıyor. Bu da biz kadınlar için utançtır, kendilerini kınıyoruz. Biz kadınlara çok iş düşüyor. Elimizi taşın altına birlikte koyacağız. Bu diktatörlüğe son vermek istiyoruz” diye konuştu.

KADINLARIN ORTAK ÇAĞRISI
“Devrim” olarak nitelenen bu söylem, AKP’nin gerici, kadın düşmanı zihniyetinin ve toplumu dini kurallara göre yeniden dizayn etme projesinin bir parçasıdır. Biz tüm bu olanlara artık şaşırmıyoruz!14 yıldır her gün bir yenisini ekliyorlar! Ama alışmayacağız! Kadını yok sayan, kadını eve hapseden, kadını köle yapan bu zihniyetin karşısında dimdik duracağız! Kadınları saçından sürükleyenler, gazetecileri, kadınları hapse atanlar, ama IŞİD’lileri, Ebu Hanzala’yı tahliye edenler hiç yapılacak iş kalmamış gibi bir de nikâhı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladılar!

CHP’li kadınlar olarak sormak istiyoruz: Türk Onlar hepimize düşman! Onlar kadına düşman! Onlar laikliğe düşman! Kaldı ki müftülerin görev tanımı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu söylem Türkiye’nin tek din esaslı yönetilmesi amacının önemli bir ifadesi, gericiliğe bu topraklarda yer açılması gayretinin bir göstergesidir. Bunun yanında imamlara verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi, medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin ilk adımıdır ve bu yolla sosyal hayatın dini kurallara göre yeniden dizayn edilmesi projesi kuşkusuz ki en fazla kadınları ve kız çocuklarını etkileyecektir.
halkizbiz.
Reklam alanı
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.