anadoluverumelimedya.com

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısı 36 ölü 100’den fazla yaralı

sözcü

Reklam alanı

Son bir yıldır yeniden hortlayan ve Türkiye’yi kasıp kavuran terör dün akşam kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Türkiye’nin yoğunluk bakımından en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı’na gelen üzerlerinde bomba sarılı 3 hain terörist saat 22.00 sıralarında dış hatlar terminaline geldi.

Kontrol noklarına yakın bir yere kadar girmeye başaran canlı bombalar önce çantalarından çıkardıkları kaleşnikoflarla etrafa ateş açtı.

Hain teröristler kendilerini patlatmadan işte bu kaleşnikoflarla ateş açtılar

Hain teröristler kendilerini patlatmadan işte bu kaleşnikoflarla ateş açtılar

Havalimanı’nda görevli polislerin anında karşılık vermesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Birkaç dakika süren çatışmanın ardından canlı bombalar kendilerini infilak ettirmeye başladı.

FOTO:İHA - Dış hatlar terminalinden önce silah ardından ise patlama sesleri duyuldu.

FOTO:İHA – Dış hatlar terminalinden önce silah ardından ise patlama sesleri duyuldu.

Silahlarlardan çıkan kurşunlar ve sonrasında patlatılan bombalar yüzünden 3 canlı bombanın dışında 36 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.  Saldırı sonrası olay yerine İstanbul’un dört bir yanından ambulanslar sevk edildi. Yaralılar Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi başta olmak üzere bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

FOTO:DHA -Patlama sonrası uçuşlar durduruldu. Aprondaki uçaklarda bulunan yolcular tahliye edildi.

FOTO:DHA -Patlama sonrası uçuşlar durduruldu. Aprondaki uçaklarda bulunan yolcular tahliye edildi.

UÇUŞLAR DURDURULDU POLİS TERÖRİST AVI BAŞLATTI

Olayın şokunun ardından güvenlik güçleri Atatürk Havalimanı’nda olağanüstü duruma geçti. Aprondaki uçaklar dahil hava trafiği anında kapatıldı. Havalimanı genelinde havadan polis helikopteri karadan da çok sayıda uzman polisle olası teröristler için alarma geçildi. Bölgedeki MOBESE görüntüleri incelemeye alındı. Hava trafiği gece saat 03:00’a kadar durduruldu.

FOTO:Reuters- Saldırının ardından olay yerine çok sayıda uzman ekip sevk edildi.

FOTO:Reuters- Saldırının ardından olay yerine çok sayıda uzman ekip sevk edildi.

PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RÜTK) İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında “Olaya ve sonrasına ilişkin görüntüler için” yayın yasağı getirdi.

Saldırı için Türkiye'nin en yoğun havalimanı seçildi.

Saldırı için Türkiye’nin en yoğun havalimanı seçildi.

SON AÇIKLAMA BAŞBAKAN’DAN: ÖRGÜT DEAŞ

Saldırının hemen ardından havalimanına gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin operasyonu bizzat yönetti. Ardı ardına yapılan açıklamaların sonuncusu ise gece saat 03:00 sıralarında Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi.

FOTO:Reuters - Saldırının ardından havalimanı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

FOTO:Reuters – Saldırının ardından havalimanı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Ankara’dan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte İstanbul’a gelen Başbakan yaklaşık bir buçuk saat  inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, “Şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

FOTO:Reuters - İstanbul'un dört bir yanından olay yerine gönderilen ambulanslar yaralıları hastanelere taşıdı.

FOTO:Reuters – İstanbul’un dört bir yanından olay yerine gönderilen ambulanslar yaralıları hastanelere taşıdı.

“ÖRGÜT DEAŞ”

Yıldırım, “Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği, önemli ölçüde başarı sağladığı ve milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği, ayrıca komşularımızla normalleşmenin başladığı bir dönemde böylesine alçakça bir terör saldırısının gerçekleştirilmesi manidardır” dedi. Başbakan Yıldırım, “Saldırıyı DEAŞ’ın (IŞİD) yaptığına dair emareler var” diye konuştu.

FOTO:Reuters - Patlamanın ardından yolcular kaçarcasına bölgeyi terk etti.

FOTO:Reuters – Patlamanın ardından yolcular kaçarcasına bölgeyi terk etti.

SOSYAL MEDYADA YAVAŞLAMA

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı sonrası önceki büyük terör eylemlerinde olduğu gibi twitter ve facebook başta olmak üzere sosyal ağlarda yavaşlamalar meydana geldi. İnsanlar son dakika haberlerine uzun bir süre sosyal medyadan ulaşamadı.

FOTO:İHA - Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu binasının önü gece yarısı insanlarla dolup taştı.

FOTO:İHA – Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu binasının önü gece yarısı insanlarla dolup taştı.

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumuna getirildi. Yakınlarına ulaşamayanlar da Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na akın etti.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.