anadoluverumelimedya.com

Sinan Oğan: “Fitneye Geçit Vermeyeceğiz”

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, bugün üst kurul delegeleri ve teşkilat mensupları ile iftar yapmak için geldiği Adana‘da, beraberce açılan iftardan sonra ülküdaşlarına hitap etti.

“Fıratlarımızı, Meclis’e Taşıyacağız”
“Meclis kürsüsünden çıkıp haykıracak bir ocak başkanı bozkurdumuz yok mudur? Üniversiteler, terör yuvası haline gelmesin diye Fıratımız şehit oldu. Bir fırat daha  yok mu ki meclis kürsüsünde o malum şahsın yeğeni oturuyor. Biz Fıratlarımızı, meclise taşıyacağız” diyen Sinan Oğan: “Biz seçimimizi bir defalık yapmayacağız. Biz partimize 47 senede sadece 2 genel başkan seçmişiz. 2023’e kadar sürecek bir süreci göz önünde bulundararak genel başkan seçmeliyiz. Seçeceğimiz genel başkanın yaşı buna uygun olmalıdır” açıklamasında bulundu.
Reklam alanı

 

“Ben Kazanırsam, Aday Arkadaşlarıma En Muteber Görevleri Teklif Edeceğim”
Sinan Oğan: “2019’da bir Başbakan, bir Cumhurbaşkanı, bir Meclis Başkanı seçeceğiz, Allah’ın izniyle bu yarışı ben kazanırsam, diğer aday arkadaşlarıma da en güzel görevleri teklif edeceğim ve bir yıldızlar takımı kuracağız” diyerek şu açıklamalarda bulundu:
“Partimizde bir de genel başkan yardımcılığı meselesi vardır. İlk sıra onlarındır, meclisteki güzel görevler onlarındır, MKYK üyelikleri onlarındır, genel başkan baş danışmanlığı onlarındır. Bakıyorsunuz bir koltuğun altında 10 karpuz. Peki, partimizde bu görevleri yapacak ülküdaşlarımız yok mu? Mecliste, 20 milletvekili olmadan kanun teklifi veremiyorsunuz. Arıyorsunuz, “Kanun teklifi vereceğiz” diyorsunuz, “Ben gelemem, partide çok önemli işlerim var” diyorlar. Bu sebeple, bu sistem değişecektir. Genel Başkan Yardımcılığı, partimizde teknik bir kadro olacaktır. Milletvekillerimiz mecliste çalışırken, genel başkan yardımcılarımız şehir şehir dolaşacaklardır”
“Partimizde ki Bütün Görevler, 3 Dönemle Sınırlandırılacak”

Sinan Oğan: “Partimizde ilçe başkanlığından, genel başkanlığa kadar bütün görevler 3 dönemle sınırlandırılacak ve bunun hiçbir şekilde istisnası olmayacaktır” diyerek: “Görevinde başarılı olanlar bir üst makama talip olacaklardır. Partimizde başarı mutlaka ödüllendirilecek, başarısızlık mutlaka sorgulanacaktır. Bir faksla teşkilat kapatma devri sona erecektir. Başbuğumuzun kurumları yeniden hayata geçirilecek, parti müfettişliği sistemi gelecek, eğitimcilerimiz yeniden karış karış Anadolu’yu gezeceklerdir” dedi.

 

“Ülkücü, Rekabet Ortamına Kapılıp Ülküdaşına Kötü Söz Söylemeyecektir”

 

Sinan Oğan: “Ülkücülerin yemek menüsü de değişecektir! Ülkücülerin günümüzde en sevdikleri yemek, ülkücü yemek olmuştur. Bunu kaldıracağız. Başbuğumuzun Ülkücü, Ülkücünün öz kardeşidir sözünü tam anlamıyla yaşayacağız” açıklamasında bulunarak : “Burada 12 Eylül öncesini yaşamış abilerimiz var. Vatan için can verirken, birbirlerine siper olan bir camianın evlatları, birbirlerinin kuyusunu kazamazlar. Birbirimize rakip olabiliriz, diğer adaylarımızla biz bugün bir genel başkanlık yarışı içerisindeyiz. Ama bu bizim hiçbir zaman birbirimize çamur atma, ülkücü ahlak ve adaba sığmayacak ifadelerde bulunmamızı gerektirmez. Yarın öbür gün biz hep beraber partimizin başarısı için çalışacağız” dedi.
“Tabandan istirhamımdır. Bu rekabet ortamına kendisini kaptırıp, hiçbir arkadaşımız hiçbir ülküdaşına kötü söz söylememelidir” diyen Oğan:  “Buradan arkadaşlarıma sesleniyorum; bana bile kötü söz söylense siz cevap vermeyeceksiniz. İster 2. şahıslar, ister 22. şahıslar kim olursa olsun, ne söylerse söylesin; kimsenin bu davaya fitne sokmasına izin vermeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

 

“Sokaka Dökülmeyeceğiz, Sokağa İneceğiz”

 

Sinan Oğan: “Bir söylem var. Sayın Genel Başkanımızın en çok atıfta bulunulan yani: “Ülkücüler sokaktan çekildi” söylemidir. Elbette ülkücüler, kendisini güvenlik kuvvetlerinin yerine koymayacaklar ama siyaset sokakta yapılıyor. Cenazede, düğünde, çarşıda, pazarda yapılıyor. Bu sebeple biz sokağa dökülmeyeceğiz ancak sokağa ineceğiz. Biz siyaseti sadece sahillerde, Çukurova bölgesinde yapmayacağız. Önce İç Anadolu’daki kalelerimizi yeniden feht edeceğiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde milletvekili çıkaracağız” diyerek şunları söyledi:
“İstanbul’da bir partinin milletvekili sayısı 46 iken, bizim bütün Türkiye’deki milletvekili sayımız 40’tır. Durum böyle olunca, iktidar bize düşmemektedir. Bütün Türkiye’yi bir tarafa bırakıp sadece İstanbul’a odaklansanız bile bugünkünden fazla milletvekili çıkarırdınız. Bu sebeple, ayın belirli günlerini sadece büyükşehirlere ayıracağız ve buralarda ciddi çalışmalar yapıp, başa güreşeceğiz”

 

“AKP’yi Doğduğu Yerde Bitireceğiz”

 

“Yerel yönetimlere önem vereceğiz, adaylarımızı çok önceden belirleyip, çalışmaları başlatacağız. Yerel yönetimler AKP’nin doğduğu yerdir ve biz AKP’yi doğduğu yerde bitireceğiz” şeklinde sözlerini sürdüren Sinan Oğan: Türkiye’de MHP belediyeciliğini örnek teşkil edecek bir duruma getireceğiz. Sağolsunlar, belediye başkanlarımız şahsi imkanlarıyla büyük bir başarı gösteriyorlar ancak genel merkezimizde bir birim kursak ve belediyelerimize oradan proje ve teknik destek sağlasak, belediyelerimizde çok daha iyi bir noktaya geleceklerdir” dedi.

 

“MHP Gündemi Belirleyecektir”

 

“Kahrolsun PKK demekle PKK kahrolmamaktadır. Maalesef, AKP ile güçlenen, milletin başının üzerine çıkarılan PKK’yı milletin ayakları altına almak için politika üretmemiz gerekmektedir. Bizim Milliyetçi Kalkınma hamlesini başlatmamız gerekmektedir. Bizim sivil toplum kuruluşlarımıza, sendikalarımıza sahip çıkmamız gerekmektedir. Çevreyi savunmak, marjinal sol grupların işi haline getirilmiş durumdadır. Bu böyle mi olmalıdır? “Irmağının akışına ölürüm Türkiyem” dizelerini boşuna mı söylüyoruz” diyen Sinan Oğan, Konuşmasını şöyle sürdürdür:
“Şeyh Edebali Hz.’ni hangi solcu marjinal grup tanır ki? Ama insan hakları dediğimizde, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü belli grupların ağzında sakıza dönüşür. Bu alanları da bu gruplara bırakmayacağız. Biz bugün bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz bu ülkeye iş ve aş getireceğiz ancak iş ve aş kadar elzem olan demokrasiyi de biz getireceğiz. Biz bu ülke de demokrasiyi savunamazsak, 12 Eylül’deki Kenan Evren’in tek adam rejimini bile arar hale geliriz.
Bu ülkede teknolojiyi hepimiz kullanıyoruz ancak üretmiyoruz. Dünya 4. Sanayi devrimini yaşıyor biz hala basit üretim işleriyle uğraşıyoruz. MHP’nin bir teknoloji politikası olacaktır. Teknoloji bir meyve değil ki gidip dalından toplayasın. Bu insana yatırımla olur. Biz bu yüzden insanımıza da yatırım yapacağız. Bununla beraber, ülkücülerin içerisinde yeterince güçlü bir insan kaynağı var. Dışarıdan kimseye ihtiyacımız yok. Biz kendi çocuklarımızdan istifade edeceğiz.”
haber3hilal
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.