anadoluverumelimedya.com

Savcı Celal Kara: Erdoğan’ın diploması yoksa HSYK’da kararları da yok hükmünde!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara, HSYK tarafından hakkında verilen ve kesinleşen ihraç kararına ilişkin avukatı aracılığıyla Danıştay’a dava açtı. Kara, dava dilekçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının sahte olduğuna yönelik iddiaların araştırılmasını talep etti. …

Reklam alanı

 

Kara, Erdoğan’ın diplomasının sahte olması halinde hakkında verilen ihraç kararının ve mevcut HSYK’nın da kararlarının da yok hükmünde olacağına dikkat çekti. Kurula Cumhurbaşkanı tarafından atamalar yapıldığını, Cumhurbaşkanının diplomasının sahte olması halinde Cumhurbaşkanlığının düşeceği gibi, tüm kararların, kararnamelerin de geçersiz olacağını belirtti. Meslekten ihraca ilişkin lehte olan bu hususun kesinlikle aydınlatılması gerektiğini belirterek, talebe ekletti.

 

Kara, daha öncede Bolvadin’de kendisi hakkında Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği mülakat nedeniyle açılan “hakaret” davasında, Erdoğan’ın diplomasını isteyeceğini yakın çevresine beyan etmiş, ancak hakkında verilen yakalama kararı sonrasında yurt dışına gittiği ve teslim olmadığı için bu konudaki girişimin hangi safhada kaldığı öğrenilememişti.

 

KAYNAK: HABERDAR / ARZU YILDIZ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.