anadoluverumelimedya.com

MHP’de şok istifa!

ÖNDER YILMAZ-MİLLİYET

Reklam alanı

1 Kasım seçimleri sonrası yaşanan kongre süreçleriyle ilgili rahatsızlığını zaman zaman üstü örtülü olarak dile getiren Milliyetçi  Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, sürpriz bir kararla bu görevinden istifa etti. Vural kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine yaptığı ilk açıklamada, “Ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak süreçli ilgili bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmem de istifada etkili oldu” dedi.

Odasını toplamaya başlayan Vural’ın  görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na vereceği öğrenildi. Vural’ın birkaç gündür istifa edeceği konuşuluyordu. Vural’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile ‘kırgınlık’ yaşadığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, grup başkanvekilliği  görevinden ayrılma kararını dün partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye  ilettiğini açıkladı.

BAHÇELİ’YE SÖYLEDİM  

Dün gerçekleştirilen MHP Grup Toplantısı’nın ardından, grup  başkanvekilliği görevinden ayrılma kararını Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye  ilettiğini bildiren Vural, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapacağını söyledi. Vural, gazetecilerin ısrarlı sorularına “Bu tür konuları ayaküstü  konuşmaya gerek yok.” karşılığını verdi.  “Genel Başkan adayı olacak mısınız?” sorusuna yanıt vermeyen Vural,  “Görüşüceğiz zaten. Bunları değerlendireceğimiz önümüzde çok güzel süreçler var.  Bu süreçlerle ilgili değerlendirmelerimi sosyal medyadan yaptım, sizler de bu  konuda bilgi sahibisiniz” diye konuştu.

Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” değerlendirmesini yaptı.Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da “19 Haziran sürecini bekledim” yanıtını verdi.
BAHÇELİ’YE DESTEK DEKLARASYONUNA İMZA VERMEMİŞTİ 

Türkiye’de 1 Kasım genel seçimlerinden sonra siyasi partiler içerisinde en büyük tartışma MHP içerisinde yaşandı. Parti için muhalefet ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında sert tartışmalar yaşandı. Bu süreçte zaman zaman MHP Grup Başkanvekilli ve İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın da istifa edeceği gündeme geldi. Bu iddialar konusunda Vural sessizliğini korurken, Devlet Bahçeli bir sorun bulunmadığını, partinin karıştırılmak istendiğini söyledi. 
Kurultay 18 Mart 2018’dir” başlıklı deklarasyona imza atmadığı için genel merkezle arasında iplerin koptuğu iddia edilmişti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın aslında “grup başkanvekilliği görevinden istifa etmeye hazırlandığı” ancak Bahçeli’nin övücü sözü üzerine bir süreliğine vazgeçtiği iddia edilmişti. Vural’ın  yakın çevresine  “Süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. MHP diye bir parti kalmadı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok” dediği iddia edilmişti.

“Bir karar aldım ancak bu noktada Genel Başkan’ın tutumu kararı netleştirecek” dediği de ileri sürülmüştü.  Vural günlerde bu sözleri söylemediği şöyle yalanlamıştı: “Böyle bir şey olamaz. Bu sözleri söylediğimi ifade edenler bölücülerdir”

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.