anadoluverumelimedya.com

AVRUPA’NIN ALMADIĞI ÖLÜM GEMİSİ TÜRKİYE’DE

Avrupa’nın kabul etmediği ve söküm için Türkiye’ye getirilen “ölüm gemisi”ne karşı İzmir Barosu Yönetim Kurulu hukuk mücadelesi başlatma kararı aldı.

Reklam alanı

Methania olan ismi resmi belgelerde Ethan olarak değiştirilip Türkiye’ye gönderilen likit doğalgaz tankerine tepkiler büyüyor.

Söküm işlemi için Aliağa’da baştankara yapılan “zehir yüklü gemi”ye karşı, Çevre Mühendisleri Odası’nın ardından İzmir Barosu da harekete geçti.

Barodan sürecin takip edildiği ve çevreye zararlı içeriği sebebi ile geminin sökümüne karşı hukuki mücadele başlatılacağı bilgisi geldi.

ACİLEN DURDURULMALI

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan “Çevreye yönelik ihlallerin yakından takipçisi ve çevre mücadelesinin çok önemli bir parçasıyız. Tankerin söküm işleminin iptali için ivedilikle yürütmenin durdurulmasına yönelik gerekli başvuruları yapacağız” dedi.

ADALET GEÇ GELMESİN

Geçen yıl Kuito adlı tankerin söküm işleminin durdurulması için de başvuru yaptıklarını hatırlatan Özcan, “Mahkeme yürütmenin durdurulması kararını ne yazık ki başvurunun üzerinden sekiz ay geçtikten ve gemi söküldükten sonra verebilmişti. Bu tankere ilişkin de gerekli başvurularımızı yaptıktan sonra sürecin yakından takipçisi olacağız ve Kuito’da yaşanan hukuksuzluğun tekrarının yaşanmaması için gereken mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.

AVRUPA KABUL ETMEMİŞTİ

Fransa’da geri dönüşüm kararı verilen ancak tehlikeli olduğu için Avrupa’nın kabul etmediği gemi, asbest ve ozon tabakasını incelten maddeler içeren sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyor. Gemi, doğa ve insan sağlığı bakımından ölümcülriskler taşıyor(Sözcü).

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.