anadoluverumelimedya.com

Ensar Vakfı’ndaki Kafkas iftarı Çerkesleri kızdırdı!

DERVİŞ CEMAL

Reklam alanı

Ensar Vakfı, Türkiye’deki Kafkaslar arasında da tartışmalara neden oldu. Karaman’da onlarca erkek çocuğuna tecavüz skandalına adı karışan Ensar Vakfı’nda, bu akşam Kafkas Vakfı tarafından verilmesi planlanan iftar yemeği Demokratik Çerkes Hareketi’nin tepkisine yol açtı.

Demokratik Çerkes Hareketi’nin sitesinde yer alan eleştiri dolu yazıda, Ensar’daki iftarın kabul edilemez olduğu belirtilerek, bu duruma tepki gösterildi. Karaman’daki tecavüzün tekil bir vaka olmadığının vurgulandığı yazıda, Çorum’dan Rize’ye, Bitlis’ten Marmaris’e kadar birçok yerde Ensar yönetici ve çalışanlarının gerçekleştirdiği taciz ve tecavüz olaylarından örnekler verildi.

Utanç duyulacak aymazlık
Siyasal İslamcıların “tekil vaka” diye savundukları Karaman olayının buz dağının görünen kısmı olduğu ifade edilerek, “Bu vaka tekil olsa dahi vakfı kollama işi yine de utanç duyulası bir aymazlıktır” denildi.

Gujan Ceyhan’ın kaleme aldığı yazıda, Kafkas Vakfı’nın Ensar Vakfı’nı seçmesinin manidar olduğu, her iki vakfın ideolojik anlamda pek farklı vakıflar olmadıkları belirtilerek şöyle denildi: “Kafkas Vakfı’nın internet sitesine girildiği zaman ‘Kurs ve Atölyeler’ kısmında Arapça ve Osmanlıca kursları size biraz fikir verebilir. Sanırsınız ki Osmanlıca, Kafkasya halklarından bir tanesinin dili” denildi.

Çocuklarınızı Ensargillerden koruyun
Kafkas Vakfı’nın “Para almıyoruz kimseden, bu yüzden orada yapıyoruz” benzeri cümlelerle Ensar’daki iftarı savunduğunu kaydeden yazıda, “Bu açıklamanın neresinden tutsak elimizde kalıyor. Kafkas Vakfı’na göre, 45 çocuğun istismar edilmesine karşı çıkmak, “günlük siyasi hesaplaşma” imiş. Bunun ötesini göremiyormuşuz biz. Çünkü Kafkas Vakfı çok zeki, bizler ise çok akılsız! Çocuk tecavüzleriyle ünlenen bir vakıfta iftar yapmayı eleştirmek, toplumun belirli bir kesimini aşağılamakmış. Sanırım tecavüzcüleri aşağıladığımız için kızgınlar, kendileri gibi kol kola girmeliydik. Siyaset üstü olmak siyasal İslam’ı Kafkasya’ya sokmaya uğraşanların Ensargillerle kol kola girmesiyle olmaz” denildi.

Hiçbir Kafkasyalı tecavüzcülerle yan yan durmaz
ensar-vakfi-ndaki-kafkas-iftari-cerkesleri-kizdirdi-149893-1.
Yazı şu ifadelerle son buluyor: “Çocuğa, kadına, doğaya, insana büyük önem veren Kuzey Kafkasya halkları, çocuk istismarcılarıyla, kadınları aşağılayanlarla, doğayı telef edenlerle, suçu olağanlaştıranlarla yan yana durmaz. Kültürünü bilen hiç bir Kafkasyalıyı/Çerkesi temsil edemeyecek olanlardan çocuklarınızı koruyun. Ve çocuklarınıza bu olan biteni anlatın; halklarımızın yamananlardan ibaret olmadığını bilsinler ki bizlerden utanç duymasınlar.”

Kafkas Vakfı’ndan Ensar’ı kollayan açıklama
Kafkas Vakfı’nın gelen eleştirilere yönelik açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “17 Haziran Cuma akşamı yapacağımız iftarımızla ilgili adeta bir linç kampanyası yürütüldüğünün farkındayız. Zihinleri günlük siyasi hesaplaşmaların ötesine eremeyen, bu uğurda herkesi ve her konuyu sosyal medyada kendisine meze eden kişileri dikkate alacak değiliz. Toplumun belirli bir kesimini aşağılayan, nefret söylemi içeren ve bizim adını anmaya dahi çekindiğimiz ama yorum yapanların yorumlarına meze ettiği o acı hadiseyi diline dolayan yorumları sildik. Kafkas Vakfı siyaset üstü, şu anda ülke siyasetine hakim ideoloji ve kişilerin üzerinde yıllardan beri var olan ve var olacak bir sivil toplum kuruluşudur. Ensar Vakfı’nı karalama kampanyasına dönüşen ve bizzat Ensar Vakfı Başkanı tarafından ilgili mağdurların avukatı olarak takip edilen dava hakkında fikir belirtecek değiliz. Bir kurumu ve o kuruma üye herkesi zan altında bırakan kasıtlı ve kötü niyet içeren ifadelerin ve linç kampanyasının iftar mekanı seçimi üzerinden bize yansıması ise kabul edilemez.”

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.