anadoluverumelimedya.com

Öğretmenlerden liseli öğrencilere destek

İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayıp dalga dalga yayılan liseli öğrencilerin isyanına öğretmenlerden destek geldi. Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, “Öğrencilerimizden öğreniyoruz, gerici kadrolaşma ve politikalara sırtımızı dönüyoruz” dedi.

Reklam alanı

Kendisi de öğretmen olan Aydoğan, “AKP’nin gerici eğitim politikaları ve kadrolaşmasına karşı onurlarına, okullarına, bilimsel ve laik eğitime, özgürce sanat yapmaya sahip çıkmak için ardı ardına bildiri paylaşan liseli öğrencilerimizin yanında, öğrencilerimizin karşısında olan herkeşe ve her şeye karşıyız” dedi.

Aydoğan, “AKP karanlığının ve baskıcı politkalarının patlayan bombalarla koyulaştırdığı bu günlerde, öğrencilerimizin bütün Türkiye kamuoyuna yaptıkları çağrıları duyuyor ve onlardan öğreniyoruz. Gençlerini, öğrencilerini anlamayan bir eğitim anlayışını ve öğretmenliği reddediyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin duygularını, hayallerinin arkasından gitme azimlerini ve elbette taleplerini destekliyoruz” diye konuştu.

Bildiriler yayılıyor

İstanbul’da başlayıp Ankara ve İzmir’de devam eden direniş yurt geneline yayıldı.

İstanbul’da Pertevniyal Anadolu Lisesi, Eyüp Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi, Ankara’da Çankaya Anadolu Lisesi, Eskişehir’de Seyitgazi Sağlık Meslek Lisesi, Kılıçoğlı Anadolu Lisesi, Salih Zeki Anadolu Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi, Eskişehir’de ise Eti Sosyal Bilimler Lisesi dün bildiri paylaşan okullar oldu.

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.