anadoluverumelimedya.com

Mahalle halkı kararlı: O imam hatip kapatılacak

 Mahalle halkı kararlı: O imam hatip kapatılacak

Reklam alanı

AKP’nin imam hatip dayatmasına karşı Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’nin bir süre önce yaptığı “İmam Hatipler Kapatılsın” çağrısı üzerine İstanbul Şişli’deki 19 Mayıs Mahallesi halkı, velileri ve öğretmenleri harekete geçti.

Eğitim sistemindeki 4+4+4 dönüşümü kapsamında Şişli ilçesinde ilk dönüştürülen okullardan biri olan 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu’nun eski haline dönüştürülmesi için “Aydınlık Bir Türkiye İçin Okullarımızı Geri İstiyoruz” sloganı ile yola çıkan mahalle sakinleri, 13 Haziran Pazartesi günü okul önünde yapacakları basın açıklaması öncesinde bir araya geldi.

Velilerin, eğitim emekçilerinin ve mahalle sakinlerinin bir araya geldiği buluşmaya Aydınlanma Hareketi’nin çağrıcılarından gazeteci-yazar Barış Terkoğlu da katıldı. Terkoğlu, iktidarın gerici ve mezhepçi uygulamalarının toplumun farklı kesimlerini birbirine düşman haline getirdiğine işaret ederken, Türkiye’de laikliğin kazanılmasının imam hatiplerle mücadeleden geçtiğini, bu mücadelenin toplumun bütününün özgürleşeceğini ifade etti.

Terkoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan eğitim bilimci Zelal Özgür Durmuş “eğitimdeki dönüşümün, iktidarın kendi dini görüşünü topluma dayatmanın bir parçası” olduğunu belirtti. Bilimsel bir eğitimin her çocuğun hakkı olduğunu vurgulayan Durmuş, 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu’nun dönüştürülmesi için verdikleri mücadelenin, Türkiye’deki diğer imam hatip okullarının dönüştürülmesi konusunda bir sembol olmasını istediklerini ifade etti ve laikliğin “ikirciksiz, amasız, fakatsız” savunulması gerektiğini söyledi.

Toplantıda bundan sonraki süreçte mücadelelerini nasıl güçlendirecekleri üzerine konuşan mahalle sakinleri ve veliler yaşananları anlatmak, mücadeleyi yükseltmek için ev toplantıları yapma kararı aldı.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’nin çağrısıyla bir araya gelen mahalleliler 13 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu önünde topladıkları dilekçelerle bir basın açıklaması yapacaklar.

akademipolitik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.