anadoluverumelimedya.com

Protestocu öğrencilere velileri sahip çıktı!

Öğrenciler tarafından yayınlandığı öne sürülen bildiride “Okulumuzun üzerine çöken karabulutların ilk yaptırımı atadıkları müdür aracılığıyla 1983’ten beri öğrencilerin organize ettiği ve gelenek haline gelmiş olan festivalimiz Jugendfest’i asılsız sebeplerle bitirmek olmuştur” ifadelerine yer verilmişti. Bildiride hukuksuz uygulamalar karşısında sivrilen öğrecilerin okul müdürü tarafından fişlendiği belirtilmişti. Bunun üzerine Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrecilerinin velileri, çocuklarının yapmış olduğu bu protestoya sahip çıkarak onlara destek verdiler. Ve bir duyuru hazırladılar.

Reklam alanı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri tarafından kaleme alınan duyuru şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Çocuklarımız bağırdı,

Duyduk, ses veriyoruz !

Malum idarecinin üslubuyla sahte bir CAL velisi bildirisi yayınlandı,

İsyan ettik ,cevap veriyoruz !

Bizim çocuklarımız,

Kendi zekalarıyla, kendi emekleriyle, ailelerinin desteğiyle kazandıkları Cağaloğlu Anadolu Lisesinin gerçek sahipleridir.

İtaat etmeyi değil, kul olmayı değil, birey olmayı seçmişlerdir.

Geleneklerine sahip çıkarak, bunları nesilden nesile aktararak, dayanışmalarıyla, kardeşlik bilinçleriyle yarattıkları öğrenci merkezli özgür dünyalarını savunmak istemişlerdir.

Okulun boyasına, cilasına özgürlüklerini bedel olarak değişmeyi reddetmişlerdir.

Disiplin adı altında, ideolojisini dayatan, baskı kuran, konfeti günü gibi, Jugendfest gibi etkinliklerini yasaklayarak güç gösterisi yapan bir anlayışa teslim olmamışlardır.

Görüyoruz, biliyoruz, şahidiz.

Jugendfest 2015 te tutarsız gerekçelerle iptal edilmiştir. Bu iptali, hepimizin içini yakan terör olaylarının ve şehitlerimizin arkasına saklamaya çalışan açıklamayı esefle kınıyoruz.

Laik Türkiye’nin okullarında, irticai eylem girişimlerini kınıyoruz.

Okullarına, özgürlüklerine ama en önemlisi kardeşlik ve dayanışma geleneklerine sahip çıkan bu çocuklardan öğrenecek çok şeyimiz var.

Onlar,

Geleceğin ve aydınlığın sahipleridir, ışığın yolcularıdır.

Çocuklarımızın YOLUNDAYIZ, çocuklarımızın YANINDAYIZ !

Saygılarımızla.

BİAT ETMEYEN CAL VELİLER

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.