anadoluverumelimedya.com

Bornova Belediyesi ve taksiciler arasında sokak hayvanları için örnek protokol

Bornova Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında ‘Hayvan Dostu Taksi Durağı’ protokolü imzalandı. Protokol ile bir taraftan sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçları karşılanırken, diğer taraftan takside evcil hayvanlarıyla seyahat etmek isteyen hayvan dostlarının yaşadıkları zorlukların en aza indirilmesi hedefleniyor.

Reklam alanı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Hayvan Dostu Taksi Durağı’ projesi, imzalanan protokolle başladı. Proje kapsamında Bornova Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde istekli taksi duraklarına sokak hayvanlarının beslenebilecekleri ve su içebilecekleri kaplar konulacak. Taksici esnafı ise bir yandan bölgelerinde bulunan sokak hayvanlarını beslerken diğer yandan hasta, yaralı, küpesiz hayvanların tespit ederek Bornava Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirecek. Böylece sahipsiz hayvanlar tedavileri tamalanıp küpelendikten sonra tekrar bulundukları bölgelere bırakılacak.

EVCİL HAYVAN SAHİPLERİNE ULAŞIM KOLAYLIĞI
Hayvan Dostu Taksi Durağı projesi kapsamında ayrıca, evcil hayvanlarıyla taksi ile ulaşımda zorluk çeken vatandaşlara da kolaylık getiriliyor. Projeye katılan taksi duraklarına Bornova Belediyesi tarafından tahsis edilen taşıma kafesleri, müşterilerin talepleri doğrultusunda taksilerde bulunacak. Böylece evcil hayvan sahipleri şehir içi taksi ulaşımında minik dostlarıyla rahatça seyahat edebilecekler. (DHA)

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.