anadoluverumelimedya.com

Sinan Oğan’dan Flaş Açıklama!

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan,NTV’de yayınlanan “Yakın Plan” programında açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

Sinan Oğan:

“Sayın Genel Başkan, 19 Haziran’daki kurultayı tanımıyoruz diyor. 19 Haziran’daki kurultayı tanımamak ise mahkeme kararını tanımamaktır” dedi.

Oğan, “Neden 10 Temmuz değil?” şeklindeki soruya, “Hukuka uygun olsaydı, bizim için de uygun olurdu. Biz 19 Haziran derken, Sayın Genel Başkanımızın dediği tarihe karşı çıkmak için değil, bizim dediğimiz tarih olsun diye ortaya çıkmadık. Ancak 10 Temmuz tarihi, tüzükteki ilgili maddeye uygun değildir.Hukuka uygun olmayan bir kurultay 10 Temmuz günü toplanırsa ve ertesi gün Gemerek Mahkemesi bu kongreyi iptal ederse o zaman ne yapılacak? Mesele Sayın Genel Başkanımızın istediği ya da çağrı heyetinin karar verdiği tarihte kongre yapmak değil, mesele hukuka uygun şekilde bu kurultayı toplamaktır” cevabını verdi.

Sinan Oğan: “Türkiye’de hukuku tanımıyoruz demekle, 19 Haziran’da yapılacak kurultayı tanımamak aynı şeydir. Çağrı heyeti artık resmi bir nitelik taşımaktadır ve belirlenen bu tarih mecburiyetten kaynaklanmaktadır. Hukuki bir makam haline gelmiş çağrı heyetini tanımıyoruz demenin ise mantığını anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

Sinan Oğan: “Biz, çağrı heyetinin belirlediği tarihte tüzük kurultayımızı yapacağız. O gün kurultay salonuna gideceğiz” dedi.(yenicag)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.